Acasa BMW BMW Peugeot Citroen Electrification, o idee desteapta, un gest nobil

BMW Peugeot Citroen Electrification, o idee desteapta, un gest nobil

de Adrian Mitrea

Norbert Reithofer si Philippe Varin (sursa - BMW)

Grupurile BMW si PSA Peugeot Citroen au semnat miercuri (2 februarie 2011) un memorandum de intelegere pentru a infiinta compania mixta BMW Peugeot Citroen Electrification – o idee inteligenta prin care masinile hibride ar putea deveni accesibile si populare.

BMW si PSA vor detine fiecare cate 50% din compania BMW Peugeot Citroen Electrification. Aceasta va fi responsabila pentru dezvoltarea de sisteme de propulsie hibride, au anuntat cele doua companii. Concret, este vorba de componente pentru masini hibride, baterii, generatoare, electronica, incarcatoare si software – produse care vor echipa masini din grupurile BMW si PSA incepand din 2014.

„In primul rand, si cel mai important, aceasta initativa a BMW Group si PSA Peugeot Citroen are ca scop dezvoltarea de componente standard pentru electrificarea masinilor. Scopul este de a crea o platforma europeana deschisa in ceea ce priveste aceste tehnologii, care va ajuta industria auto europeana sa se organizeze in domeniul hibridizarii. Asadar, compania mixta va integra si furnizori, care se vor ocupa de dezvoltare si care isi vor putea vinde produsele si altor companii in afara de cei doi actionari”, se arata intr-un comunicat de presa comun al BMW si PSA.

Prin BMW Peugeot Citroen Electrification, ambele grupuri auto fondatoare vor putea reduce costurile de achizitie pentru diverse componente, date fiind cantitatile mai mari de componente si servicii care vor fi astfel achizitionate. In plus, ideea BMW si PSA pare sa duca, din 2015 incolo, la masini hibride mai ieftine in intreaga industrie auto europeana.

Intelegerea pentru a infiinta BMW Peugeot Citroen Electrification a fost parafata de presedintele BMW, Norbert Reithofer, si de presedintele PSA Peugeot Citroen, Philippe Varin.

Crearea societatii mixte necesita aprobarea autoritatilor responsabile de concurenra, insa BMW si PSA estimeaza ca BMW Peugeot Citroen Electrification isi va incepe activitatea in al doilea trimestru din acest an.

Intentia de a colabora mai strans in materie de sisteme de propulsie hibride a fost anuntata de cele doua grupuri auto in octombrie 2010.

BMW si PSA sunt vechi parteneri. Cele doua companii au scos pe piata in 2006 primul lor produs dezvoltat in comun – un propulsor pe benzina de 1,6 litri, cu injectie directa. Acesta echipeaza gama de modele MINI si unele modele ale marcilor Citroen si Peugeot si are mai multe versiuni de putere.

In februarie 2010, BMW si PSA au anuntat ca vor dezvolta impreuna o noua generatie a motorului de 1,6 litri lansat initial in 2006. Noul propulsor, care va avea tot patru cilindri, va corespunde normelor Euro 6.

comenteaza pe clubcitroen si pe psaclub

Lasa un comentariu