Acasa Citroen Citroen lanseaza DS5 in toamna

Citroen lanseaza DS5 in toamna

de Adrian Mitrea

Sigla Citroen DS (sursa - 0-100.ro)

Citroen va lansa cel de-al treilea model din linia cu pretentii premium DS (Distinctive Spiririt), denumit DS5, in toamna acestui an, a anuntat constructorul auto francez.

Cel mai probabil, masina isi va face debutul mondial la Salonul Auto de la Frankfurt (13-25 septembrie). Deocamdata nu se stie cum va arata DS5, dar primele indicii ar putea veni in martie, la Salonul Auto de la Geneva, cand sunt sanse mari ca Citroen sa prezinte un concept prin care sa anunte noul model.

Potrivit unor declaratii din 2009 ale oficialilor Citroen, DS5 va dispune (si) de un sistem de propulsie hibrid, diesel-electric, cel mai probabil imprumutat de la marca sora Peugeot, care lanseaza in premiera acest tip de motorizare pe modelul 3008 HYbrid4.

La fel ca si in cazul Peugeot, este de asteptat ca sistemul de propulsie al lui DS5 sa fie alcatuit dintr-un motor turbo diesel de 2 litri, de 163 Cai Putere (CP), si unul electric de 37 CP. Ansamblul va livra in total 200 CP si un cuplu maxim de 500 Newton-metru (Nm).

Linia DS a fost inaugurata de Citroen in 2009, primul automobil din aceasta familie de modele fiind DS3. In 2010 a fost prezentat si al doilea model al gamei, DS4.

comenteaza pe clubcitroen si pe psaclub

Lasa un comentariu