Acasa Romania Cum platesti locul de parcare in Bucuresti. Ghid de navigare printre sase bordeie cu multe obiceie

Cum platesti locul de parcare in Bucuresti. Ghid de navigare printre sase bordeie cu multe obiceie

de Adrian Mitrea

Locuri de parcare (sursa - 0-100.ro)

Primariile celor sase sectoare ale Capitalei au inceput deja colectarea banilor pentru locurile de parcare de resedinta, dar sistemele de plata difera enorm de la un sector la altul. 0-100.ro a contactat Serviciul Parcari din fiecare sector si iti ofera un mic ghid cu ce trebuie sa faci.

Pentru rezidentii din Sectorul 1, plata se face doar la Administratia Sectorului Public (ADP) Sector 1 din Bd. Poligrafiei nr. 4. Potrivit angajatilor, coada nu e de regula mare (20-30 de persoane).

Cei care au un loc de parcare in Sectorul 2 din Bucuresti o o singura modalitate de plata, doar la Oficiile Postale.

In Sectorul 3 modalitatile de plata sunt mai diversificate. Platile se pot face la Oficiile Postale, la CEC si la directiile de taxe si impozite de pe raza sectorului.

Pentru cei din Sectorul 4 sunt doua puncte de colectare, unul la directia centrala de taxe si impozite din Calea Serban Voda nr. 43 si altul pe Strada Biruintei nr. 1.

Locuitorii din Sectorul 5 au format cea mai lunga coada. Ziua de 17 ianuarie este prima in care ADP Sector 5 coleacteaza bani pentru parcarile de resedinta pentru 2011 si primii oameni au venit la sediul institutiei inca de la ora 03:00. Ca in fiecare an, in mod constant sunt la coada circa 80 de persoane. Plata se poate face doar la sediul ADP din Str. Elefterie 47-49. Exista si o veste buna. In premiera, functionarii folosesc calculatoare, dupa cum spun chiar angajatii, si timpul pentru rezolvarea problemelor cetatenilor a scazut de la 10-15 minute de persoana la la circa 2-3 minute.

Cei care locuiesc in Sectorul 6 au la dispozitie cele mai multe cai de a-si plati locul de parcare: direct la ghiseele centrelor de incasare impozite si taxe ale Serviciului Public pentru Finante Publice Locale Sector 6 din raza de domiciliu a contribuabilului; prin utilizarea cardurilor (prin POS); online, dar si prin cele opt infochioscuri (tot pe baza cardurilor), amplasate in marile centre comerciale din sector: Plaza Romania, Cotroceni Parc, Selgros Drumul Taberei, Cora Lujerului, Carrefour Orhideea si Militari, Metro si Auchan.

In functie de modalitatea de plata si de sector, pentru a plati locul de parcare pe care deja l-ai obtinut trebuie sa ai asupra ta buletinul, certificatul de inmatriculare al masinii si/sau chitanta veche sau pur si simplu un card bancar.

Titularii locurilor de parcare pot plati taxa pe 2011 pana la 31 martie fara riscul de a pierde locul. Dupa aceasta data se percep penalizari si exista riscul ca locul de parcare respectiv sa fi fost atribuit altcuiva.

2 comentarii

TipSectorul 5 4 februarie 2011 - 11:27

Am fost azi la sectorul 5. Nu era nimeni si doamnele s-au miscat foarte repede. Nu-mi vine sa cred ca zic dar tot respectu'…

Reply
Nicu Ivan 29 martie 2011 - 23:02

se poate plati si on line? stie cineva?

Reply

Lasa un comentariu