Acasa Tehnologie ZF a creat prima transmisie automata cu 9 trepte pentru masini cu tractiune fata

ZF a creat prima transmisie automata cu 9 trepte pentru masini cu tractiune fata

de Adrian Mitrea

Cutie de Viteze Automata cu 9 Trepte (sursa - ZF)

ZF, producator german de cutii de viteze, a creat prima cutie de viteze din lume cu 9 trepte dedicata masinilor cu tractiune fata si cu motorul pozitionat transversal.

Producatorul spune ca aceasta cutie de viteze va aduce o economie mai mare de carburant si nu va sacrifica placerea consului.

„Sistemele electronice de control selecteaza treapta potrivita pentru conditiile de rulare, eliminand schimbarile prea dese de viteze”, se arata intr-un comunicat al ZF.

Compania mai spune ca aceasta noua cutie de viteze pastreaza rapiditatea si rafinamentul transmisiilor sale avansate care echipeaza masini cu tractiune spate.

In portofoliul ZF se regasesc transmisii automate cu 6, 7, 8 si 9 trepte de viteza. Cateva exemple de automobile care utilizeaza cutii de viteze ZF sunt Bentley Continental GT, BMW Seria 5, noul BMW X3 si toate modelele BMW cu transmisie automata cu 8 viteze. Pe langa aceste modele mai sunt si multe altele deoarece ZF ofera solutii de transmisii pentru aproape toate marcile auto din lume.

ZF are 64.000 de angajati in 127 de amplasamente din 27 de tari. Anual, compania investeste echivalentul a 5% din vanzarile sale in cercetare si dezvoltare (circa 700 milioane euro, din 12,9 miliarde euro la nivelul anului 2010).

Pe langa cutii de viteze, ZF mai detine si marcile Sachs (amortizoare), Lemforder (sisteme de sasiu si directie), Boge (amortizoare) si ZF Parts (o companie mixta ZF si Bosch specializata in sisteme de directie pentru aproape toti producatorii auto din lume).

1 comentariu

Orosz 10 mai 2023 - 20:13

La citi km se schimbă uleiul la o tranzmisie zf 9 trepte

Reply

Lasa un comentariu