Acasa Foto FOTO: Familia Toyota Prius are doi noi membri, denumiti V si C

FOTO: Familia Toyota Prius are doi noi membri, denumiti V si C

de Adrian Mitrea

Toyota Prius V si Toyota Prius C Concept (sursa - 0-100.ro)

Familia de modele Toyota Prius are doi noi membri. Unul dintre ei este un monovolum (masina de familie) cu cinci locuri si se numeste Prius V, iar celalalt, Prius C, are un aspect sportiv si este deocamdata la stadiul de concept.

Ambele masini sunt expuse la Salonul Auto de la Detroit (10-23 ianuarie) ca premiere mondiale.

click aici pentru galeria foto cu Toyota Prius V

Fata de automobilul Toyota Prius „original”, Prius V este cu aproape 13 cm mai lung si cu 2,5 cm mai lat. Acest model va intra in productie in cursul acestui an. Inca nu se cunosc detalii despre cand si daca Prius V va fi comercializat si in Europa.

De cealalta parte, conceptul Prius C reprezinta abordarea mai sportiva si mai tinereasca a ideii de masina hibride. Varianta se serie a Prius C va aparea in 2012.

click aici pentru galeria foto cu Toyota Prius C Concept

Este de notorietate faptul ca Toyota vrea sa largeasca familia de modele Prius. Astfel, aceasta va include automobilul hibrid Toyota Prius si o versiue reincarcabila la priza a acestei masini, cu autonomie superioara in modul pur electric, Prius V si Prius C.

In afara de Prius-ul reincarcabil la priza, toate celelalte trei masini au sau urmeaza sa aiba sub capota un ansamblu motor format dintr-unpropulsor pe benzina de 1,8 litri de 99 Cai Putere (CP) si un motor electric de 82 CP. Puterea reala maxima combinata este de 136 CP. Transmisia este cu variatie continua (CVT), deci fara trepte de viteza, si este perceputa de sofer ca o cutie de viteze automata (nu este necesara actionarea schimbatorului – n.r.).

Alte masini care adopta un sistem de propulsie identic este Toyota Auris HSD si Lexus CT 200h.

Lasa un comentariu