Acasa Mercedes-Benz Mercedes: Clasa C facelift are 2.000 de repere schimbate fata de modelul pe care-l inlocuieste

Mercedes: Clasa C facelift are 2.000 de repere schimbate fata de modelul pe care-l inlocuieste

de Adrian Mitrea

Diferente intre Mercedes-Benz Clasa C 2011 facelift (sus) si Mercedes-Benz Clasa C 2010

Mercedes-Benz Clasa C restilizat (facelift), care va ajunge in Romania in martie, are 2.000 de repere schimbate fata de modelul pe care-l inlocuieste, a anuntat constructorul auto din Stuttgart.

Versiunea restilizata disponibila din martie 2011 vine cu un aspect mai dinamic, mai expresiv. Principalele noutati sunt:

  • dotarea standard va include si volan imbracat in piele;
  • capota din aluminiu, mai usoara;
  • coeficient aerodinamic 0,26
  • versiunile de top (Avantgarde) vin cu un volan modern, preluat de noul CLS;
  • noi tetiere, cu margini laterale reglabile;

Pentru a diferentia mai clar versiunile de echipare Elegance si Avantgarde una de cealalta au fost introduse noi materiale si culori la interior. Prima varianta vine cu lemn de frasin sau de nuc in interior, iar cea de-a doua cu aluminiu sau frasin inchise la culoare (cu accente negre).

click aici pentru galeria foto

Generatia curenta a Clasa C, lansata in martie 2007, a fost comercializata in un milion de exemplare, iar acum, la trei ani de la debutul comercial, a venit vremea introducerii unei variante restilizate. De la lansarea primei Clasa C, in 1982 (model cunoscut si sub numele 190), Mercedes-Benz a livrat 8,5 milioane de astfel de masini.

La facelift motorizarile au fost revizuite. Cele mai mari schimbari se observa la versiunea de top C 350, care are acum 225 kW / 306 Cai Putere (CP), fata de 215 kW / 292 CP inainte.

Sistemul multimedia COMAND Online asigura conexiune la internet ce permite utilizatorilor sa se conecteze la servicii Mercedes-Benz si sa vada starea vremii. De asemenea, conexiunea la internet asigura masinii posibilitatea de a receptiona de la computer rute configurate cu ajutorulGoogle Maps. Rutele parcurse pot fi memorate si reluate mai tarziu, iar anumite destinatii personale pot fi importate in memoria navigatiei printr-un card SD. Sistemul GPS poate gasi pana la patru rute pentru o destinatie, una dintre ele fiind cea mai economica.

Pentru prima oara pe Clasa C, Mercedes-Benz introduce sistemul Becker MAP PILOT – o versiune de navigator low cost, disponibil pe masinile cu echipare de baza si sistem audio 20 CD. Navigatoarele aftermarket pot fi conectate la acest sistem, care poate face utilizarea GPS mai usoara prin afisarea unor informatii elementare pe ecranul sistemului audio 20 CD si prin operarea unor comenzi ale terminalului din butoanele masinii.

Lasa un comentariu