Acasa Ford VIDEO, FOTO: Ford a prezentat Focus electric. In showroom-urile europene pana in 2013

VIDEO, FOTO: Ford a prezentat Focus electric. In showroom-urile europene pana in 2013

de Adrian Mitrea

Ford Focus Electric (sursa - Ford)

Ford a prezentat vineri (7 ianuarie 2011) primul sau automobil cu propulsie electrica, derivat din modelul compact Ford Focus, a carui baterie poate fi reincarcata complet in 3-4 ore.

Alimentarea acumulatorilor se realizeaza la o priza conventionala de 220-240 V.

Ford nu a publicat inca detalii amanuntite despre Focus Electric, insa noteaza ca se incarca de doua ori mai repede decat rivalul Nissan Leaf, ca va avea o autonomie mai mare decat Chevrolet Volt (60 km) si ca va atinge o viteza maxima de 136 km/h. Puterea motorului si cuplul nu au fost anuntate. Este de asteptat ca masina sa aiba sub capota un propulsor de circa 100 de Cai Putere, care sa dezvolte un cuplu de 200-250 Newton-metru.

click aici pentru galeria foto

Ford Focus Electric (sursa - Ford)Majoritatea masinilor cu propulsie 100% electrica, similare lui Focus, precum Nissan Leaf si Renault Fluence Z.E., au o autonomie de circa 160 km si pot atinge viteze maxime de 130-140 km/h.

Primele unitati Ford Focus Electric vor incepe sa circule experimental pe strazi la sfarsitul acestui an, insa in showroom-urile din America si Europa modelul va fi disponibil pana in 2013. Masina va avea incorporat un pachet de baterii furnizat de LG Chem. Mai multe detalii despre acumulatori nu au fost facute publice deocamdata.

Bateriile masinilor concurente au o garantie de opt ani sau 160.000 km.

Printr-o aplicatie special dezvoltata pentru telefoanele mobile de ultima generatie, denumita MyFord Mobile, utilizatorul masinii va putea monitoriza nivelul de incarcare a bateriei masinii. Aplicatia permite descarcarea unor date de pe masina, cum ar fi consumul de energie, pentru analiza, precum si emiterea de alerte cand automobilul trebuie conectat la priza sau cand incarcarea bateriei s-a incheiat.

2 comentarii

Mikke 7 ianuarie 2011 - 23:59

Super

Reply
mtnet 8 ianuarie 2011 - 18:49

De acum incolo deja trebuie sa se gandeasca la alternative pentru Lithium. Cred ca descoperiri in domeniu exista, dar se asteapta punctul critic, respectiv cand resursele petroliere vor scadea extrem.

Reply

Lasa un comentariu