Acasa Curiozitati SUV-urile ar putea fi interzise in Paris

SUV-urile ar putea fi interzise in Paris

de Adrian Mitrea
Porsche Cayenne (sursa - 0-100.ro)
Porsche Cayenne (sursa - 0-100.ro)

Municipalitatea din Paris vrea sa impuna restrictii severe pentru SUV-uri si masini diesel vechi in incercarea de a reduce poluarea din oras, a declarat, pentru RTL Radio, Denis Baupin, responsabil pentru mediu in cadrul Primariei, scrie freep.com.

Parizienilor care detin si conduc SUV-uri prin oras, Baupin le spune: „Vindeti-le si cumparati un vehicul compatibil cu mediul urban. Imi pare rau, dar a avea un SUV in oras nu are sens”.

Pe langa Paris, si orase precum Lyon, Grenoble si Aix-en-Provence planuiesc masuri drastice pentru a reduce poluarea, in 2011-2012.

Discutiile raman deschise pentru a stabili in ce zone sa se aplice restrictii, care sa fie nivelurile de emisii si sanctiunile, intre ce ore si intre ce perioade ale anului sa fie valabile limitarile.

Dezbaterea nu e simpla, pentru ca unele SUV-uri au consum si emisii poluante mai mici sau egale cu ale unor masini sedan sau hatchback care ar putea fi scutite de viitoarele restrictii.

Oricum, ideea limitarii accesului unor anumite categorii de masini in centrul oraselor se aplica cu succes in capitale europene precum Londra si Berlin.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre