Acasa Romania 2010 a adus peste 40 de noutati auto in Romania. Iata o recapitulare cu video si foto

2010 a adus peste 40 de noutati auto in Romania. Iata o recapitulare cu video si foto

de Adrian Mitrea

Colaj masini lansate in Romania in 2010 (sursa - 0-100.ro)

Anul 2010 se incheie cu peste 40 noi modele si versiuni restilizate lansate in Romania. Echipa 0-100.ro a mers la majoritatea evenimentelor si a publicat fotografii si filme. Sa recapitulam!

Prima lansare a anului 2010 a fost a noii generatii Opel Astra, pe 21 ianuarie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Noul Chevrolet Spark a pasit oficial in Romania pe 11 martie, la Fratelli Studio din Bucuresti, avandu-l amfitrion pe George Vintila (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Dacia Duster, primul SUV din istoria marcii locale, a fost lansat pe 18 martie la Bucuresti (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

A sasea generatie a BMW Seria 5 a fost lansata la cel mai mare dealer BMW din tara, Automobile Bavaria, pe 19 martie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Primul automobil din linia cu orientare premium a Citroen, DS3, a fost lansat in Romania pe 22 aprilie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Editia speciala Dacia Black Line, pentru Sandero, Logan si Logan MCV, si-a facut debutul oficial pe 5 mai (vezi: articolul original, galeria foto).

A doua generatie Porsche Cayenne a pasit oficial la noi in tara pe 12 mai (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Limuzina Jaguar XJ a avut parte de un eveniment de lansare exclusivist in seara zilei de 17 iunie (vezi: articolul original, galeria foto).

Opel Meriva, cu ale sale usi spate neconventionale, a pasit oficial in Romania pe 8 iulie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Lansarea in Romania a noilor Ford Galaxz si Ford S-Max, pe 15 iulie, a reprezentat un moment de cotitura pentru importatorul Ford pe plan local de la acea vreme, Romcar (vezi: articolul original, galeria foto).

Primul Volvo rebel, noul S60, a avut parte de un eveniment de lansare pe 15 iulie, cu Titi Aur (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Sfarsitul de saptamana 18-19 septembrie a fost dedicat lansarii primului MINI cu patru usi, crossoverul Countryman (vezi: articolul original, galeria foto).

Imediat dupa Countryman, Porsche Romania, importatorul Audi pe plan local, a organizat un mic eveniment pentru a marca lansarea celui mai mic automobil al marcii, A1 (vezi: articolul original, galeria foto).

Renault Megane R.S. a fost lansat in Romania pe circuit, pe 24 septembrie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

Primul hibrid cu aspect conventional al Toyota, Auris HSD, a pasit in Romania pe 28 septembrie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

O noua serie limitata de la Dacia, de data aceasta doar pentru Sandero, denumita Sandero Orange, a fost lansata pe 20 octombrie (vezi: articolul original, galeria foto).

Dealerii BMW din Romania s-au intrecut in a organiza evenimente de lansare pentru noul X3. Primul a fost Motor AG din Pitesti, pe 18 noiembrie (vezi: articolul original, galeria foto, masina testata de 0-100.ro).

In premiera pentru Romania, Renault a inceput sa importe oficial micul Twingo, automobil ce a avut parte de un eveniment de lansare chic pe 9 decembrie (vezi: articolul original, galeria foto).

Daca Opel a marcat primul eveniment al anului, tot Opel inchide 2010, prin introducerea oficiala pe piata locala a versiunii de caroserie break a Opel Astra, denumita Astra Sports Tourer (vezi: articolul original).

Desigur, au mai fost si alte masini care au intrat in ofertele dealerilor auto din Romania, insa fie nu au avut parte de evenimente de lansare, fie nu am putut ajunge la acestea, fie nu am fost invitati.

Pe marci, iata restul noutatilor auto care au ajuns in Romania in 2010:

Lasa un comentariu