Acasa Dacia Dacia va produce noi motoare, cu bani europeni

Dacia va produce noi motoare, cu bani europeni

de Adrian Mitrea

Dacia Duster pe linia de asamblare (sursa - 0-100.ro)

Automobile Dacia a primit finantare nerambursabila de 20 milioane lei (circa 4,6 milioane euro) pentru diversificarea productiei prin „introducerea in fabricatie a unui bloc motor destinat noii familii de motoare”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

In comunicat nu sunt date detalii despre noua familie de motoare. 0-100.ro va reveni cu informatii pe acest subiect.

Proiectul are o valoare totala de 57.126.497 lei (peste 13 milioane euro), din care 20 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila, aceasta reprezentand valoarea maxima posibila ce poate fi obtinuta in cadrul operatiunii de investitii productive pentru intreprinderile mari – Programul Operational Sectorial „Cresterea Competitivitatii Economice”, cofinantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala.

Proiectul se va implementa in localitatea Mioveni, judetul Arges – Regiunea Sud-Muntenia si se va derula pe o perioada de 36 luni. Obiectivul general al acestui proiect este sa contribuie la cresterea productivitatii Automobile Dacia, cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si reducerea decalajelor fata de productivitatea medie la nivelul Uniunii Europene.

Semnarea contractului de finantare nerambursabila a avut loc pe 23 decembrie 2010 la sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Lasa un comentariu