Acasa Curiozitati Premierul Portugaliei, primul inalt demnitar care conduce zilnic o masina electrica

Premierul Portugaliei, primul inalt demnitar care conduce zilnic o masina electrica

de Adrian Mitrea

Nissan Leaf (sursa - Nissan)

Premierul Portugaliei, Jose Socrates, este primul inalt demnitar al unei tari care conduce zilnic o masina electrica, in interes de serviciu, a anuntat Biroul Portughez pentru Mobilitate Electrica.

Alianta Renault-Nissan a livrat in Portugalia, pe 22 decembrie, zece automobile Nissan Leaf, cu propulsie electrica, in semn de recunostinta pentru eforturile facute de aceasta tara pentru a adopta si promova masinile electrice.

Celelalte automobile aduse in Portugalia vor fi cumparate de noua companii care lucreaza la dezvoltarea infrastructurii speciale de care au nevoie vehiculele electrice.

Portugalia este singura tara din lume care a dezvoltat o retea nationala de reincarcare pentru automobilele propulsate electric. In 25 de orase exista un total de 50 de puncte de reincarcare, iar pana la jumatatea anului 2011 vor exista 1.300 de astfel de statii si alte 50 de puncte de incarcare rapida.

Circa 45% din energia electrica consumata de Portugalia este produsa din resurse regenerabile (turbine eoliene, energie solara).

Guvernul portughez ofera un bonus de 5.000 euro celor care achizitioneaza automobile electrice.

Lasa un comentariu