Acasa Siguranta Auto Doctorii cer manechine de crash test mai mari pentru ca obezii pot muri mai usor in accidente

Doctorii cer manechine de crash test mai mari pentru ca obezii pot muri mai usor in accidente

de Adrian Mitrea

Manechin Euro NCAP (sursa - Euro NCAP)

Un studiu a aratat ca persoanele supraponderale au sanse mai mari sa moara in urma unor accidente rutiere grave, motiv pentru care doctorii cer introducerea de manechine de crash test mai voluminoase, scrie dailymail.co.uk.

Expertii medicali de la Universitatea din Buffalo si de la Centrul Medical Erie au constatat ca soferii cu obezitate moderata au cu 21% sanse mai mari sa moara intr-un accident auto decat o persoana slaba in aceleasi conditii. In cazul oamenilor foarte grasi, procentul este de 56%.

Totusi, cercetarea a mai relevat ca oamenii care depasesc cu putin greutatea normala au cele mai mari sanse de supravietuire, fiind peste persoanele cu greutate normala.

Concluziile au fost trase in urma analizarii a peste 150.000 de accidente din SUA, care au avut loc in perioada 2000-2005 si in care au fost implicate una sau doua masini.

Potrivit doctorilor, manechinele pline cu senzori folosite in testele de impact au condus la imbunatatirea semnificativa a sigurantei oferite de masini, insa toate incercarile se fac cu manechine cu greutate normala. Utilizarea unora supraponderale in teste va duce inca o data la imbunatatirea modului in care se comporta vehiculele in caz de accident, sustin doctorii.

Lasa un comentariu