Acasa Aston Martin Aston Martin ar putea construi viitoarele modele Maybach

Aston Martin ar putea construi viitoarele modele Maybach

de Adrian Mitrea

Maybach (sursa - Maybach)

Aston Martin, constructor auto britanic de masini exclusiviste, poarta discutii cu grupul german Daimler, fabricantul masinilor Mercedes-Benz, smart si Maybach, pentru fabrica noile modele ale celei din urma marci, scrie Financial Times.

In cadrul presupusului parteneriat, Daimler va furniza motoare catre Aston Martin, iar aceasta companie, in schimb, va produce automobilele de lux Maybach.

Oficialii celor doua companii nu au facut comentarii strict pe subiect, noteaza Financial Times, dar au declarat ca „discuta despre posibilitatea de a deveni parteneri industriali”.

In primavara acestui an au existat zvonuri potrivit carora marca germana Maybach ar putea fi lichidata, din cauza vanzarilor slabe. Grupul mama, Daimler, pare ca nu si-a dat interesul sa aiba performante comerciale cu Maybach, gama de modele fiind restransa si fara noutati semnificative in ultimii ani.

Totusi, seful Daimler, Dieter Zetsche, spunea atunci ca profitul realizat de Maybach nu conteaza (pentru ca este o marca de imagine, nu una profitabila – n.r.), ceea ce poate insemna ca acest brand poate ramane pe piata timp indelungat, chiar si in lipsa unor rezultate comerciale si financiare satisfacatoare.

Lasa un comentariu