Acasa Anvelope Titan Tire va prelua diviziile de anvelope pentru agricultura ale Goodyear din Europa si America Latina

Titan Tire va prelua diviziile de anvelope pentru agricultura ale Goodyear din Europa si America Latina

de Costea Arsene
Goodyear Eagle Asymmetric (sursa - caranddriving.com)
Goodyear Eagle Asymmetric (sursa - caranddriving.com)

Corporatia Titan Tire a anuntat ca a inceput procedurile de achizitie a diviziilor de anvelope pentru agricultura din Europa si America Latina ale Goodyear Tire & Rubber.

Tranzactia, evaluata la aproximativ 130 milioane dolari, da dreptul noului proprietar sa produca si sa vanda anvelopele pe pietele din Europa, Africa, Europa de Est, Rusia, America Latina si America de Nord, se arata intr-un comunicat al Titan Tire.

„Aceste noi achizitii completeaza viziunea noastra globala de a deveni primul producator de anvelope destinate sectorului agricol din lume. In trecut, aceste unitati de productie au inregistrat vanzari de peste 400 milioane de dolari pe an. Pe viitor, vreau sa cresc aceasta cifra, intr-un termen scurt de timp”, a declarat presedintele si directorul general al Titan Tire, Maurice M. Taylor Jr.

In America Latina, Titan Tire urmeaza sa cumparere uzina Goodyear din Sao Paolo (Brazilia), cu tot cu echipamentele de productie, pamantul si inventarul.

Definitivarea procedurilor de achizitie a fabricii din Brazilia este asteptata sa se incheie in prima jumatate a anului 2011.

In Europa, Goodyear vinde catre Titan Tire uzina din Amiens (Franta), impreuna cu echipamentele de productie si pamantul. Vanzarea este conditionata de consultarile cu sindicatul lucratorilor din Amiens in legatura cu asigurarea locurilor de munca dupa preluarea fabricii de catre noul proprietar.

In decembrie 2005, Titan Tire a cumparat afacerea Goodyear din America de Nord (inclusiv o fabrica din Illinois), care avea ca profil, de asemenea, producerea de anvelope destinate sectorului agricol.

Titan Tire este parte a Titan International, care furnizeaza roti, anvelope si diverse ansamble folosite in echipamentele din agricultura, constructii si pe piata de larg consum (incluzand aici si vehiculele off-road).

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre