Acasa Audi Audi va concepe urmatoarele generatii Porsche Cayenne si Volkswagen Touareg

Audi va concepe urmatoarele generatii Porsche Cayenne si Volkswagen Touareg

de Costea Arsene

Porsche Cayenne (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto german Audi, detinut de grupul Volkswagen (VW), va dezvolta de acum inainte modelele Porsche Cayenne si VW Touareg, dar si Audi Q7, dupa ce Porsche, responsabil in prezent de aceste modele, a fost desemnat sa se ocupe de conceperea sedanurilor de lux de dimensiuni mari si masinilor sport din cadrul grupului VW.

„Aceasta decizie a fost luata cu consimtamantul tuturor brandurilor implicate si va crea legaturi in interiorul grupului in beneficiul marcii, cat si a clientilor”, a declarat un purtator de cuvant al Audi pentru Automotive News Europe.

Audi va dezvolta totodata noul SUV de dimensiuni mici al Porsche, denumit Cajun, care va utiliza, cel mai probabil, aceeasi platforma cu Audi Q5.

Volkswagen spera astfel ca va pune capat unui conflict intre Audi si Porsche in ceea ce priveste dezvoltarea de automobile, ce se desfasoara din momentul in care grupul VW a anuntat integrarea Porsche ca cel de-al zecelea sau brand, scrie Financial Times Deutschland.

Vor trece insa cativa ani buni pana cand primul Porsche Cayenne dezvoltat de Audi va ajunge in showroom-uri, pentru ca abia a fost lansata a doua generatie, la inceputul lui 2010. De asemenea, a doua generatie  Touareg a fost lansata tot in 2010.

Noul Audi Q7 este programat sa isi faca debutul pe piata cel tarziu peste doi ani, in conditiile in care dezvoltarea sa a ajuns aproape de final.

Volkswagen a desemnat Porsche pentru a se ocupa de conceperea unei platforme modulare standard, care va sta la baza modelelor Porsche Panamera si viitoarele masini Bentley.

Audi va fi in continuare responsabil de dezvoltarea platformei modulare longitudinale, care a fost introdusa pentru prima data in 2007 si pe care sunt construite modelele Audi A4, A5 si Q5.

VW va concepe platforma modulara transversala, care isi va face debutul pe modelul Audi A3 in 2012 si care va sta la baza a aproximativ 40 de modele, inclusiv a modelului Volkswagen Golf.

Volkswagen se afla acum in procedura de integrare a Porsche, dupa ce grupul german a achizitionat 49,9% din acesta.

Lasa un comentariu