Acasa Ford Schimbare la varful Ford Romania. Jan Gijsen il inlocuieste pe Dionisio Campos

Schimbare la varful Ford Romania. Jan Gijsen il inlocuieste pe Dionisio Campos

de Adrian Mitrea

Ford Craiova (sursa - 0-100.ro)

Incepand cu 1 ianuarie 2011, conducerea Ford Romania si a fabricii Ford de la Craiova va fi preluata de Jan Gijzen, care il va inlocui pe Dionisio Campos san Onofre, a anuntat Ford Romania.

Belgianul Jan Gijsen este in prezent director al diviziei pentru piete noi in cadrul Ford Europa. Pe langa functiile de presedinte al Ford Romania si director al uzinei din Craiova, Gijsen va fi responsabil de relatia Ford Europa cu uzina Ford Otosan din Turcia.

Ford Europa si Ford Romania au fost marcate de multe schimbari la varf in acest an. Mai intai postul de sef al Ford Europa a fost preluat de Stephen Odell de la John Fleming, iar ulterior Compania de Vanzari (CNV) din Romania a trecut de sub conducerea lui Paul Flanagan la Henrik Nenzen.

Dupa ce a ocupat numeroase functii pe partea de productie de-a lungul celor 30 de ani de activitate in cadrul companiei Ford, Gijsen va superviza dezvoltarea operatiunilor Ford de la Craiova, intr-un moment in care fabrica se pregateste pentru lansarea de noi produse si pentru atingerea capacitatii maxime de productie. Gijsen a ocupat numeroase functii de conducere in trecut, de la director al departamentelor de inginerie a productiei, stantare si constructia caroseriei, pana la director de fabrica si de operatiuni, noteaza Ford.

In ultimii doi ani si jumatate Dionisio Campos san Onofre a fost si este pana la 1 ianuarie 2011 director al fabricii din Craiova si presedinte al Ford Romania, ocupandu-se de alinierea fabricii de la Craiova la standardele si procesele globale de productie ale Ford.

„Ultimii trei ani au reprezentat o experienta formidabila pentru mine si sunt onorat ca am avut sansa sa particip la proiectul de la Craiova inca de la inceput. De asemenea, sunt mandru ca impreuna cu echipa mea de aici am lansat primul autovehicul Ford asamblat in Romania”, a declarat Campos, intr-un comunicat de presa.

Dupa ce va parasi Romania, spaniolul Dionisio Campos san Onofre va prelua functia de director general pentru productie in cadrul uzinei Ford din Valencia, Spania.

Ford a achizitionat in septembrie 2007 un pachet reprezentand 72,4% din actiunile Automobile Craiova, pentru 57 milioane euro.

Ford va incepe sa produca primul automobil la Craiova in septembrie 2011, cu un an intarziere fata de planurile initiale, iar masina va ajunge pe piata imediat dupa, in acelasi an. In prezent uzina asambleaza un singur autovehicul, utilitara Ford Transit Connect.

In 2012 vor intra in productie, la Craiova, un inlocuitor pentru vehiculul comercial usor Transit Connect, precum si un motor pe benzina cu trei cilindri, turbo, cu injectie directa, din familia de propulsoare EcoBoost.

Fiindca planurile companiei americane s-au amanat cu un an, uzina Ford de la Craiova va ajunge la o capacitate de productie instalata de 300.000 de vehicule in 2013, nu in 2012. Respectand acelasi plan, intarziat cu un an, in 2013 la Craiova va exista o capacitate de productie instalata pentru 250.000 de motoare pe an.

In primul trimestru din acest an Ford a inceput productia de utilitare Transit Connect la Craiova, fiind finalizate sectiile vopsitorie si caroserie. Din 8 septembrie 2009 (cand a iesit pe poarta uzinei din Craiova primul Ford fabricat acolo) si pana in primele luni din acest an, uzina din Banie a asamblat masini (deci nu a produs – n.r.) din pachete de piese (CKD) importate din Turcia.

Lasa un comentariu