Acasa Curiozitati Miliardarul rus Prokhorov vrea sa construiasca masina electrica de 10.000 dolari

Miliardarul rus Prokhorov vrea sa construiasca masina electrica de 10.000 dolari

de Costea Arsene
Chevrolet Cruze/Volt (sursa - 0-100.ro)
Chevrolet Cruze/Volt (sursa - 0-100.ro)

Miliardarul rus Mikhail Prokhorov intentioneaza sa prezinte trei masini electrice in decembrie 2010, impreuna cu investitorul francez Vincent Bollore. Dupa ce vor intra in productia de serie, pretul unei masini ar urma sa fie de aproximativ 10.000 dolari (circa 7.600 de euro), ceea ce ar reprezenta o revolutie in industrie in contextul in care cele mai ieftine masini electrice sar de 25.000 euro.

Prokhorov a anuntat ca productia celor trei modele va incepe in 2012, tinta de vanzari pe piata ruseasca fiind de 10.000 de masini electrice pe an, potrivit cotidianului francez La Tribune, citat de Automotive News Europe.

Omul de afaceri rus, care mai detine si grupul de exploatatii aurifere Polyrus Gold, a mai spus ca masinile sunt destinate, in prima instanta, pietei din Rusia, urmand ca, ulterior, sa se decida oportunitatea extinderii vanzarilor si in alte zone.

Declaratiile magnatului rus trebuie privite cu rezerve deoarece este greu de crezut ca o companie fara experienta vasta in lumea auto poate veni cu preturi competitive la produse (masini) avangardiste. In plus, nivelul de calitate si autonomia cerute de consumatori sunt oricum greu de atins de giganti auto precum Renault-Nissan, dar de un producator mic venit dintr-o tara care nu s-a remarcat in industria auto moderna.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre