Acasa Chevrolet General Motors accelereaza dezvoltarea de masini electrice si angajeaza 1.000 de ingineri

General Motors accelereaza dezvoltarea de masini electrice si angajeaza 1.000 de ingineri

de Costea Arsene
Chevrolet Volt (sursa - Chevrolet)
Chevrolet Volt (sursa - Chevrolet)

Producatorul auto american General Motors (GM) va angaja 1.000 de ingineri in urmatorii doi ani pentru a imbunatati tehnologiile destinate constructiei de masini electrice.

„Incepand de acum si continuand in 2011 si 2012, GM va angaja 1.000 de ingineri si cercetatori in Michigan (Statele Unite – n.r) pentru a lucra in domenii cum sunt cercetarea si dezvoltarea (R&D), dezvoltarea de motoare si a tehnologiei bateriilor”, a declarat directorul general al producatorului american, Dan Akerson, cu ocazia demararii productiei de serie a modelului Volt, masina electrica cu generator pe benzina, scrie Automotive News.

Desi GM accelereaza dezvoltarea de masini electrice si face angajari in SUA, vestea are mare impact si in Europa, pentru ca Opel va introduce in oferta, in 2011, o masina derivata din Chevrolet Volt, Opel Ampera. Astfel, orice miscare a companiei mama, GM, va avea efecte si asupra companiei-fiica din Europa, Opel.

Cele mai multe dintre joburi vor fi disponibile la centrul tehnic al General Motors din Warren (Michigan).

Noii veniti nu se vor ocupa insa de proiectul Volt, ci se vor concentra pe cercetarea si imbunatatirea infrastructurii, a bateriilor, alimentarii si motoarelor pentru viitoarele masini electrice, a mai spus Akerson.

Aceste slujbe sunt parte a strategiei GM de a „dezvolta, valida si produce acumulatori pentru industria auto, motoare electrice si tehnologii de control in interiorul companiei”, se arata intr-un comunicat al General Motors.

Constructorul american si-a propus sa vanda 10.000 de modele Volt in 2011 si 45.000 in 2012, vrand totodata sa extinda vanzarile hibridului american si pe pietele din Europa si Australia.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre