Acasa Siguranta Auto Casca de motocicleta cu racire, pentru maximizarea sanselor de supravietuire in caz de accident

Casca de motocicleta cu racire, pentru maximizarea sanselor de supravietuire in caz de accident

de Costea Arsene
Yamaha Royal Star (sursa - starmotorcycles.com)
Yamaha Royal Star (sursa - starmotorcycles.com)

Specialistul in probleme neuronale Julian Joshua Preston-Powers a inventat o tehnologie, denumita ThermaHelm, care are rolul de a raci capul motociclistului accidentat pentru a preveni aparitia unor leziuni posttraumatice.

Accidentele survenite la cap produc inflamatii are creierului, care sunt responsabile de moartea a 80% dintre motociclisti.

Tehnologia ThermaHelm functioneaza prin declansarea unei reactii chimice in interiorul castii la momentul impactului, care va raci capul motociclistului imediat dupa accident.

„O casca obisnuita actioneaza ca un izolator. Spuma de polistiren regasita in toate castile de motocicleta este aceeasi cu cea din peretii congelatoarelor si a mini-frigiderelor portabile. (…) Casca functioneaza ca un cuptor pentru capul deja incalzit si transpirat, facilitand cresterea suplimentara a temperaturii creierului celui accidentat. ThermaHelm actioneaza prin racirea capului motociclistului imediat dupa ce accidentul s-a produs, tinand imflamatiile creierului sub control, inainte de sosirea serviciilor de ambulanta. (…) Mai mult, sistemul GPS incorporat in aceeasi casca va apela serviciile de urgenta, transmitand coordonatele GPS pentru localizarea celui ranit”, a declarat inventatorul dispozitului, Julian J. Preston-Powers.

Bazele inventiei au fost puse in 2005, cand ideea a fost premiata ca una dintre cele cele mai bune inventii britanice.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments