Acasa Dacia VIDEO: Dacia Duster si Alain Prost incep din nou sa alerge in Trofeul Andros, din 4 decembrie

VIDEO: Dacia Duster si Alain Prost incep din nou sa alerge in Trofeul Andros, din 4 decembrie

de Adrian Mitrea

Dacia Duster Trofeul Andros 2010-2011 (sursa - Renault)

Alain Prost va concura in competitia Trofeul Andros din nou, la volanul aceleiasi masini pe care a pilotat-o si sezonul trecut: un automobil Dacia Duster de competitie. Prima cursa din sezonul 2010-2011 va avea loc in zilele de 4 si 5 decembrie si se va desfasura la Val Thorens, in Franta.

In cadrul Trofeului Andros au loc curse atat sambata, cat si duminica, fiind punctate evolutiile pilotilor din ambele zile. Alain Prost si a sa Dacia Duster au reusit sa incheie editia 2009-2010 a Trofeului Andros pe locul al doilea in clasamentul general.

In editia 2010-2011, Prost va concura pe aceeasi masina ca in sezonul precedent, cu mici imbunatiri.

Sub caroseria din fibra de sticla a Dacia Duster din Trofeul Andros se afla un sasiu tubular si un motor V6 de 3 litri si 24 de supape al aliantei Renault-Nissan. Motorul a fost special pregatit pentru a oferi performante maxime in ciuda testelor dure la care va fi supus. Avand o putere maxima de 350 Cai Putere (CP), motorul ofera un cuplu maxim de 360 Nm. Cutia de viteze este secventiala, cu 6 trepte, si permite schimbarea precisa si rapida a treptelor, chiar si in timpul virajelor pe gheata. Amplasarea motorului in partea posterioara a masinii are drept scop repartizarea optima a masei regulamentare de 950 kg.

Vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu suspensii cu doua brate triunghiulare si amortizoare cu cursa lunga, care ii permit sa abordeze terenurile dificile.

Vehiculul este echipat cu diferential central si posterior cu alunecare limitata, indispensabile pentru conducerea in conditii extreme. Aceste dispozitive, care se regasesc si pe alte modele de competitie sau de serie concepute de Renault Sport Technologies, mentine eficienta vehiculului indiferent de gradul de aderenta la sol, de stilul de pilotaj sau de tipul de curba abordat. In plus, vehiculul de competitie Dacia Duster este echipat cu un sistem cu patru roti directoare, pentru un control cat mai bun al traiectoriei. Acest sistem este mecanic, actionat printr-un mecanism conectat la directia fata, care poate fi ajustat rapid in functie de configuratia circuitului.

De retinut ca masina Dacia Duster de competitie are in comun cu SUV-ul aflat pe strazi doar designul si numele, restul fiind o masina complet diferita. Aceleasi diferente majore se regasesc si intre celelalte masini participante la Trofeul Andros si versiunile lor de serie.

Lasa un comentariu