Acasa Industrie Indienii de la Mahindra vor cumpara 70% din actiunile Ssangyong, pentru 378 milioane dolari

Indienii de la Mahindra vor cumpara 70% din actiunile Ssangyong, pentru 378 milioane dolari

de Adrian Mitrea

SsangYong Korando (sursa - SsangYong)

Grupul indian Mahindra & Mahindra va cumpara 70% din actiunile producatorului coreean de vehicule 4×4 Ssangyong, pentru 378 milioane dolari, au anuntat, marti (23 noiembrie), cele doua companii, citate de Automotive News Europe (ANE).

Tranzactia si preluarea Ssangyong de catre Mahindra & Mahindra mai are nevoie de aprobarea creditorilor Ssangyong.

Indienii au fost anuntati ca ofertanti favoriti in luna august din acest an, iar acum a fost facut un nou pas in procesul de achizitie. Daca lucrurile vor decurge normal, Mahindra va deveni oficial nou proprietar al Ssangyong pana in martie 2011.

In cursa pentru preluarea Ssangyong s-a aflat si alianta Renault-Nissan, dar a renuntat relativ repede la initiativa.

Producatorul de vehicule SsangYong a fost evaluat la 340 milioane dolari, potrivit unor informatii mai vechi din presa, care arata si ca Mahindra planuiste sa investeasca un total de doua miliarde dolari in urmatorii trei ani pentru dezvoltarea de noi produse, extinderea uzinelor si cumpararea unui pachet majoritar in cadrul SsangYong.

Producatorul coreean de SUV-uri se afla momentan sub protectia legii falimentului, in care a fost „aruncat” de managementul esuat al fostului proprietar, conglomeratul chinez SAIC, care preluase SsangYong in 2004.

Lasa un comentariu