Acasa Design Pininfarina ar putea ajunge la Magna

Pininfarina ar putea ajunge la Magna

de Adrian Mitrea

Pininfarina Sintesi (sursa - caldicarphoto.com)

Producatorul de componente auto canadian Magna International, care a fost la un pas sa cumpere Opel in 2009, este interesat de preluarea grupului auto Pininfarina, cu activitati extinse in domeniul auto, de la design la productie, scrie Automotive News Europe (ANE), citand surse apropiate negocierilor.

In octombrie 2009 presa auto scria ca omul de afaceri italian Gianmario Rossignolo va prelua uzina de automobile a grupului Pininfarina, unde ar urma sa produca trei tipuri de autovehicule incepand cu 2011. Rossignolo spunea anul trecut ca va investi circa 120 milioane euro pentru a produce circa 3.000 de unitati anual, din fiecare model, insa nu au mai aparut noutati pe acest subiect.

Ramane de vazut cum se va lamuri pana la urma situatia grupului Pininfarina, dar cert este ca firma nu o duce grozav dupa pierderi de aproape 400 milioane euro acumulate din 2007 si pana in prezent.

Pininfarina va ramane fara contracte in 2011, cand vor expira intelegerile cu Alfa Romeo si Ford pentru fabricarea modelelor Alfa Romeo Brera, Alfa Romeo Spider si Ford Focus CC.

Lasa un comentariu