Acasa Curiozitati Renault a castigat in instanta dreptul de a folosi numele Zoe

Renault a castigat in instanta dreptul de a folosi numele Zoe

de Adrian Mitrea

Concept Renault Zoe Preview Paris 2010 (sursa - 0-100.ro)

Renault a castigat in instanta dreptul de a folosi numele Zoe pe una dintre viitoarele sale masini, a anuntat producatorul auto. Informatia vine in contextul in care, acum un an, mai multi cetateni francezi nemultumiti ca un automobil va purta numele lor sau al fiicelor lor au dat in judecata Renault.

In urma cu exact un an, in Franta a pornit un scandal de proportii cauzat de intentia Renault de a produce, din 2012, automobilul electric Zoe. Nemultumirea femeilor din Franta si ale cuplurilor care au copii cu acest nume a pornit de la faptul ca un produs comercial urmeaza sa poarte unul dintre cele mai populare nume dat fetelor in Franta.

„Fetele noastre au un nume frumos care nu trebuie sa fie asociat cu o masina, asa ca haideti sa ne unim pentru a pune presiune pe compania multinationala care vrea sa distruga acest nume frumos pentru copiii nostri”, se arata intr-o petitie lansata pe internet anul trecut.

Cetatenii francezi nemultumiti s-au constituit intr-o asociatie si au dat in judecata Renault. Acum instanta a decis in favoarea Renault, dand dreptul constructorului auto sa foloseasca numele Zoe, invocand faptul ca acest lucru nu va aduce prejudicii vietii private a celor ce poarta numele si nici asupra demnitatii umane.

Renault a prezentat in toamna anului 2009 (la Salonul Auto de la Frankfurt) pentru prima data o masina cu numele Zoe (Zoe Z.E.) – un concept cu propulsie 100% electrica ce ar urma sa intre in productie, cu modificari, in 2012.

La Salonul Auto de la Paris din acest an (2-17 noiembrie) Renault a prezentat un nou concept, Zoe Preview, prin care anunta varianta mai aproape de productia de serie a masinii electrice. Unii spun ca Zoe Preview dezvaluie liniile viitoarei generatii Clio (Clio IV).

Informatii aparute in presa franceza in vara acestui an indicau un pret de circa 15.000 euro pentru masina electrica Zoe, scazand bonusul pentru masini eco acordat de guvernul francez. Deci pretul real al masinii ar urma sa fie de circa 20.000 euro.

Concept Renault Zoe Z.E. Frankfurt 2009 (sursa - Renault)

Lasa un comentariu