Acasa Fiat SB LiMotive va furniza baterii pentru modelul electric Fiat 500

SB LiMotive va furniza baterii pentru modelul electric Fiat 500

de Costea Arsene

Fiat 500 BEV (sursa - Chrysler)

SB LiMotive, companie mixta (joint-venture) infiintata de Samsung si Bosch in septembrie 2008, va furniza pachetele de baterii litiu-ion pentru modelul electric Fiat 500, ce va fi lansat pe piata din Statele Unite ale Americii (SUA) in anul 2012.

Propulsia lui Fiat 500 EV este compusa din trei sisteme: un modul electric de voltaj inalt, baterii litiu-ion si o unitate de control pentru administrarea fluxurilor de energie, se arata intr-un comunicat de presa al SB LiMotive.

Intreaga conceptie a sistemului de propulsie electric va fi realizata la sediul Chrysler din Auburn Hills (Michigan, SUA).

Pachetele de baterii vor fi concepute in Orion (Michigan) si asamblate in Springboro (Ohio), iar celulele acumulatorilor vor fi produse in Coreea de Sud.

„Chrysler a indicat faptul ca SB LiMotive a castigat acest contract, deoarece noi putem furniza pachetele de baterii litiu-ion in cantitatile necesare, in timp util. In plus, SB LiMotive detine expertiza tehnica de care are nevoie Chrysler pentru dezvoltarea acestui program. Prezenta noastra globala a reprezentat un alt punct important in favoarea noastra. Asteptam cu interes derularea parteneriatului cu Chrysler, pentru a putea aduce acest nou vehicul pe piata”, a declarat vicepresedintele executiv al SB LiMotive, Joachim Fetzer.

Pretul si detalii suplimentare despre Fiat 500 EV vor fi anuntate in preajma lansarii.

Lasa un comentariu