Acasa Land Rover VIDEO: Range Rover Evoque cu cinci usi va avea un pret de pornire de 35.000 euro

VIDEO: Range Rover Evoque cu cinci usi va avea un pret de pornire de 35.000 euro

de Adrian Mitrea

Range Rover Evoque (sursa - Land Rover)

Producatorul auto britanic Land Rover a anuntat miercuri, 10 noiembrie, ca Evoque, cel mai nou model al gamei Range Rover, va avea un pret de pornire de circa 35.000 euro, iar primele livrari se vor face in vara anului 2011. Este pentru prima oara cand Land Rover anunta un pret-referinta pentru Evoque, fie pentru varianta cu cinci sau cea cu trei usi.

0-100.ro a publicat in excluvitate fotografii cu versiunea cu cinci usi a lui Evoque, pe 24 septembrie, insa la insistentele importatorului Land Rover in Romania fotografiile au fost retrase.

Evoque pastreaza foarte fidel liniile conceptului LRX si este cel mai tineresc automobil fabricat vreodata de producatorul britanic de autovehicule 4×4. Numele masinii vine de la colaborarea stransa dintre Land Rover si revista Vogue.

Land Rover nu a comunicat dimensiunile versiunii cu cinci usi, insa noteaza ca aceasta va fi 30 mm mai inalta decat varianta cu trei portiere, iar pasagerii din spate vor avea un spatiu mai mare cu 50 mm la nivelul umerilor. Astfel, este foarte probabil ca lungimea ambelor versiuni de caroserie sa fie identica: 4.350 mm.

Evoque va fi disponibil cu trei motorizari diesel si una pe benzina, iar tractiunea poate fi 4×4 sau 4×2 (pentru prima data in istoria marcii un automobil are tractiune pe doua dintre cele patru roti):

Motorina

  • 2,2 litri turbo (2.2 eD4), 150 Cai Putere, emisii de dioxid de carbon pe kilometru sub 130 de grame
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 150 Cai Putere
  • 2,2 litri turbo (2.2 TD4), 190 Cai Putere

Benzina

  • 2 litri, turbo (2.0 Si4), 240 Cai Putere

In functie de motorizare, Range Rover Evoque poate fi echipat cu o transmisie manuala cu sase trepte sau cu una automata, tot cu sase trepte.

La capitolul tehnologii avansate, versiunile de top ale lui Evoque vin cu un sistem avansat de suspensie, prin tehnologiile MagneRide si Land Rover Terrain Response. La interior, variantele scumpe dispun de un afisaj de 8 inch sensibil la atingere (touchscreen), cu dual-view (soferul poate vedea ceva, iar pasagerul altceva, simultan, pe intreaga suprafata a aceluiasi monitor, in functie de unghiul din care este privit).

De asemenea, Evoque mai dispune de un sistem de parcare laterala automat, de monitorizarea unghiurilor moarte, si vedere de jur imprejurul masinii utilizand cinci camere video.

La dezvaluirea lui Evoque, Land Rover a anuntat ca va lucra cu Victoria Beckham, celebra creatoare de moda si sotie a la fel de celebrului fotbalist David Beckham.

Land Rover va transforma familia de modele Range Rover in marca de sine statatoare, incepand de anul viitor, iar primul automobil care va marca aceasta trecere este Evoque, au declarat pentru 0-100.ro surse din randul reprezentantilor marcii britanice in Romania.

Familia de modele Range Rover avea oricum o individualitate puternica in cadrul marcii Land Rover, iar diversificarea gamei prin lansarea celui mai mic si mai economic automobil produs vreodata de Land Rover, Evoque, face posibila transformarea unei linii de modele in marca.

1 comentariu

constantin 13 decembrie 2010 - 13:33

un pret ,performante,consum,dimensiuni,nimic???? masina arata bine ,daca castig la loto ,cumpar si eu una.

Reply

Lasa un comentariu