Acasa Piata Auto Toate masinile Toyota pentru Europa vor fi hibride, pana in 2020

Toate masinile Toyota pentru Europa vor fi hibride, pana in 2020

de Adrian Mitrea

Toyota Hybrid Synergy Drive (sursa - 0-100.ro)

Constructorul auto nipon Toyota si-a propus ca pana in 2020 toate masinile marcii destinate pietei europene sa fie disponibile cu sistem de propulsie hibrid.

„Compania intentioneaza sa instaleze Hybrid Synergy Drive pe toata gama de automobile destinate Europei, pana in 2020”, se arata intr-un comunicat de presa al Toyota.

De la introducerea pe piata a primei sale masini hibride, Prius, in 1997, Toyota a vandut la nivel mondial peste 2,4 milioane de vehicule cu propulsie hibrida, iar pentru farsitul acestui an compania estimeaza un bilant de 3 milioane unitati.

In tarile europene circula deja 300.000 de vehicule hibride Toyota.

Cel mai nou model hibrid al marcii este Auris HSD, iar pentru perioada urmatoare sunt planificate noi modele, cum ar fi un monovolum bazat pe Prius, a carui lansare va avea loc in 2011. Acest monovolum va fi al doilea membru din familia de modele Prius, urmand ca ulterior, in 2012, sa fie lansat Prius Plug-In Hybrid – automobil reincarcabil la priza, dar care dispune si de un motor pe benzina. Fata de un automobil hibrid obisnuit, cel Plug-In poate fi reincarcat la priza si poate parcurge distante mai mari utilizand exclusiv energia din baterii.

Tehnologia Hybrid Synergy Drive (HSD) echipeaza atat modelul Prius, cat si Auris HSD. Sistemul hibrid este compus dintr-un motor pe benzina, Euro 5, de 1,8 litri, care dezvolta 99 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 142 Newton-metru (Nm), alaturi de un motor electric care poate genera 82 CP si un cuplu de 207 Nm. Sistemul de propulsie hibrid este cuplat la o cutie de viteze cu variatie continua de tip E-CVT (automata). Puterea reala combinata a celor doua motoare este de 136 CP.

Lasa un comentariu