Acasa Land Rover Land Rover a produs modelul Range Rover cu numarul un milion

Land Rover a produs modelul Range Rover cu numarul un milion

de Adrian Mitrea
Range Rover cu numarul un milion (sursa - Land Rover)
Range Rover cu numarul un milion (sursa - Land Rover)

Producatorul auto britanic Land Rover, specializat in fabricarea de masini 4×4, a produs modelul Range Rover cu numarul un milion, masina aniversara fiind donata fundatiei Help for Heroes (Ajutor pentru Eroi – n.r.).

Automobilul Range Rover cu numarul un milion este o versiune de top Autobiography, de culoare neagra, fabricat in data de 4 noiembrie 2010 la uzina Solihull din Marea Britanie.

Help for Heroes este o organizatie independenta, fondata in 2007, care are ca scop ajutarea voluntarilor britanici, femei si barbati, care se intorc din teatrele de operatiuni din Afganistan si Irak.

Pana in prezent au existat trei generatii ale modelului Range Rover. Prima, cunoscuta si sub numele de Classic, a debutat in 1970 si a fost produsa timp de 25 de ani, suferind o serie de modificari si imbunatatiri pe parcursul anilor.

A doua generatie, denumita si P38a, a fost lansata pe piata in 1994, fiind inlocuita in 2001 de generatia a treia, aflata si azi in vanzare.

Land Rover va transforma familia de modele Range Rover in marca de sine statatoare, incepand de anul viitor, iar primul automobil care va marca aceasta trecere este Evoque, au declarat pentru 0-100.ro surse din randul reprezentantilor marcii britanice in Romania.

Familia de modele Range Rover avea oricum o individualitate puternica in cadrul marcii Land Rover, iar diversificarea gamei prin lansarea celui mai mic si mai economic automobil produs vreodata de Land Rover, Evoque, face posibila transformarea unei linii de modele in marca.

Odata cu lansarea lui Evoque se va limpezi statutul fiecarui model. Astfel, masinile marca Range Rover vor fi:

  • modelul ce acum poarta numele Range Rover si atat
  • Range Rover Sport (varianta mai scurta a primului)
  • Range Rover Evoque

Marca Land Rover va ramane cu:

  • Land Rover Discovery 4
  • Land Rover Freelander 2
  • Land Rover Defender

Marca Range Rover va fi cea care va include modelele mai stilate si mai scumpe ale grupului, pretabile mai degraba deplasarilor pe sosea, in timp ce Land Rover va fi pozitionata ca o marca ce cuprinde vehicule premium de teren, menite sa ruleze pe drumuri grele.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre