Acasa Tesla Motors Tesla va lansa un SUV electric in 2014, al carui nume ar putea fi Model X

Tesla va lansa un SUV electric in 2014, al carui nume ar putea fi Model X

de Adrian Mitrea
Platforma Tesla Roadster (sursa - 0-100.ro)
Platforma Tesla Roadster (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto american Tesla Motors va lansa un SUV cu propulsie electrica in 2014, al carui nume ar putea fi Model X, a declarat seful Tesla, Elon Musk.

„Sunt increzator ca vom dezvalui un prototip (pentru SUV – n.r.) pana la sfarsitul anului viitor. Cand va intra in productie e greu de spus pentru ca vrem sa ne asiguram ca introducerea in productie a sedanului Model S va desfasura conform planurilor. Cu siguranta in doi… mai putin de doi ani de la inceperea productiei pentru Model S vom avea si Model X”, a spus Musk pentru greentechmedia.com.

Seful Tesla Motors reconfirma si detaliaza astfel planurile anuntate in urma cu un an privind lansarea unui SUV. Acesta va fi urmat si de vehicule comerciale, potrivit anunturilor mai vechi ale Tesla.

Compania are in prezent o singura masina, denumita Tesla Roadster.

In 2011 sau 2012 va fi lansat al doilea automobil Tesla, denumit Model S, care va avea o caroserie sedan. Acesta va debuta si cu o noua tehnologie pentru baterii, care in cazul lui Roadster sunt preluate de la laptop-uri.

„Tesla Roadster ne-a ajutat foarte mult sa ne dam seama ce modificari trebuie sa operam la baterii pentru a le face potrivite pentru aplicatii auto”, a spus Musk.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre