Acasa Bugatti Bugatti Veyron ajunge in tara lui Tata Nano la pret dublu, 2,6 milioane euro

Bugatti Veyron ajunge in tara lui Tata Nano la pret dublu, 2,6 milioane euro

de Adrian Mitrea

Bugatti Veyron (sursa - Bugatti)

Una dintre cele mai scumpe si mai rapide masini de serie din lume, Bugatti Veyron, a inceput sa fie importata oficial si in India, la un pret de circa 2,6 milioane euro, dublu fata de pretul din Europa.

Veyron are pretul umflat de taxele de import, care ridica valoarea automobilului cu 110%, informeaza Automotive News Europe (ANE).

India este o tara a contrastelor. Potrivit estimarilor Bancii Mondiale, 76% din populatie traieste cu mai putin de 2 euro pe zi. De cealalta parte se afla bogatii tarii. Primii 100 de afaceristi indieni au o avere estimata la 216 miliarde euro, echivalentul a un sfert din Produsul Intern Brut (PIB) al Indiei.

Piata indiana de obiecte de lux, incluzand ceasuri, haine si masini s-ar putea tripla pana in 2015, la 10 miliarde euro, potrivit estimarilor Confederatiei Industiei Indiene si companiei A.T. Kearney.

„Oamenii au putere mai mare de cumparare si au inceput sa prinda gustul produselor frumoase. (…) Sunt mai pregatiti sa-si arate bogatia”, a declarat seful Exclusive Motors, Satya Bagla, dealer Bugatti, Lamborghini si Bentley.

Din 2011 si Ferrari vrea sa inceapa sa vanda masini in India.

Lasa un comentariu