Acasa Abarth Abarth ar putea lansa o decapotabila cu doua locuri in 2012

Abarth ar putea lansa o decapotabila cu doua locuri in 2012

de Costea Arsene

Abarth (sursa - 0-100.ro)

Grupul auto italian Fiat vrea sa consolideze ca marca de sine statatoare divizia de automobile sportive Abarth, iar in acest sens ar putea lansa, in 2012, un roadster (decapotabila cu doua locuri), scrie autocar.co.uk, care propune si o ipoteza de design.

Aceasta stire vine in contextul in care Fiat a inceput, in urma cu trei ani, un program de revitalizare a brandului Abarth prin lansarea modelelor Punto Abarth si Abarth 500. Publicatia britanica speculeaza un pret de pornire de sub 29.000 euro pentru noul model Abarth.

Forma exterioara a roadsterului va fi complet noua. Motorul urmeaza sa fie pozitionat central, iar cabina soferului va dispune de o luneta fixa si de un plafon retractabil, trasaturi similare cu modelul Lotus Elise.

Lansarea unui model unic Abarth vrea readuca in prezent gloria Abarth din anii ’60, cand au fost lansate pe piata o serie de masini sport construite in cea mai mare parte din componente Fiat.

Proiectul roadster-ului Abarth inca asteapta unda verde din partea directorului general executiv (CEO) al Fiat, Sergio Marchionne, care nu este cunoscut pentru entuziasmul sau in ceea ce priveste implicarea in afaceri ce s-ar putea dovedi neprofitabile, noteaza autocar.co.uk.

Lasa un comentariu