Acasa Renault Masinile electrice au nevoie de subventii guvernamentale timp de doi ani, sustine seful Renault

Masinile electrice au nevoie de subventii guvernamentale timp de doi ani, sustine seful Renault

de Adrian Mitrea
(sursa - 0-100.ro)
(sursa - 0-100.ro)

Masinile electrice au nevoie de subventii guvernamentale timp de doi ani, pe marile piete auto, inainte sa ajunga la preturi competitive care sa le sustina in batalia cu celelalte tipuri de masini, a declarat seful Renault, Carlos Ghosn, citat de Automotive News Europe (ANE). Ghosn este unul dintre cei mai infocati sustinatori ai vehiculelor propulsate electric.

Guvernul britanic a anuntat deja ca incepand cu ianuarie 2011 clientii care vor cumpara masini hibride de tip plug-in, 100% electrice sau pe hidrogen vor primi un bonus de pana la 5.000 lire (6.000 euro), cu conditia ca subventia sa nu depaseasca 25% din valoarea de achizitie a vehiculului. Aceeasi suma, de 6.000 euro, este acordata in aceleasi conditii si in Olanda, iar Portugalia si Irlanda ofera bonusuri de 5.000 euro.

Primul automobil electric pus in vanzare de Renault are preturi incepand de la 26.300 euro (fara baterii, acestea urmand sa fie inchiriate, cu plata lunara). Preturile masinilor electrice si hibride avansate se invart un jurul sumei de 30.000 euro in prezent.

Alianta Renault-Nissan investe 4 miliarde euro in masini electrice si crede ca acestea vor reprezenta 10% din piata pana in anul 2020.

In cazul masinilor Renault, reincarcarea bateriei se va putea realiza in trei moduri:

  • la o priza conventionala (6-8 ore)
  • la o priza de mare capacitate (32A, 400V), in 30 de minute
  • prin sistemul Quickdrop (soferul duce masina la o statie special amenajata, ca o benzinarie, unde bateria consumata va fi inlocuita in maximum 3 minute cu una complet incarcata).

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre