Acasa Aston Martin Masina lui James Bond din anii ’60, Aston Martin DB5, a fost vanduta pentru 4,6 milioane dolari

Masina lui James Bond din anii ’60, Aston Martin DB5, a fost vanduta pentru 4,6 milioane dolari

de Adrian Mitrea

Aston Martin DB5 si Sean Connery (sursa - amcarguide.com)

Masina lui James Bond din anii ’60, Aston Martin DB5, a fost vanduta la o licitatie pentru suma de 4,6 milioane dolari, transmite Reuters.

Automobilul a fost condus de actorul Sean Connery in filmele Goldfinger si Thunderball si a fost vandut cu toate gadget-urile, incluzand aici mitraliere, parbriz blindat, dispozitiv de urmarire, scaun ejectabil, spray cu ulei pentru a pune in dificultate urmaritorii, aruncator de cuie si fumigene.

Unele dintre acestea sunt complet functionale, desi mitralierele nu sunt reale, iar scaunul ejectabil nu functioneaza din motive de secutitate.

Cumparatorul, un colectionar american pe nume Harry Yeaggy, o va expune intr-un muzeu din Ohio, SUA. Yeaggy a cumparat masina tot de la un american, Jerry Lee, care a cumarat automobilul direct de la producator in 1989.

Tranzactia a avut loc miercuri (27 octombrie), la Londra, iar pretul a fost de 2,9 milioane lire (4,6 milioane dolari), inclusiv taxe de 12%.

Pe langa masina, Yeaggy s-a ales si cu un sejur de 60.000 de dolari pe proprietatea din Jamaica a lui Ian Fleming, cel care a scris romanele cu James Bond. Yeaggy mai poate lua cu el inca noua prieteni.

Aston Martin DB5 are un motor pe benzina de 4 litri ce dezvolta 210 kW / 286 Cai Putere la 5.500 rotatii pe minut (rpm) si un cuplu maxim de 390 Newton-metru la 3.850 rpm. In varianta standard automobilul cantareste 1.502 kilograme si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,1 secunde.

Lasa un comentariu