Acasa General Motors GM crede ca masinile pe hidrogen vor ajunge la acelasi pret cu electricele pana in 2025

GM crede ca masinile pe hidrogen vor ajunge la acelasi pret cu electricele pana in 2025

de Adrian Mitrea
Opel Hydrogen4 (sursa - Opel)
Opel Hydrogen4 (sursa - Opel)

Producatorul auto american General Motors (GM) crede ca, pana in 2025, masinile pe hidrogen vor avea aproximativ acelasi pret cu vehiculele electrice cu motor-generator pe benzina sau diesel (cum are Chevrolet Volt – n.r.).

Expertul GM George Hensen este de parere ca progresele tehnologice vor permite scaderea costurilor masinilor pe hidrogen, concomitent cu raspandirea statiilor de alimentare cu hidrogen, mai ales in zone renumite pentru avangardismul lor in materie de propulsie, cum ar fi Germania, Coreea, Japonia si California, scrie autocar.co.uk.

Un element cheie in reducerea costurilor de fabricatie a masinilor pe hidrogen este diminuarea cantitatii de metale pretioase (platina) necesara fabricarii trenului de rulare. In prezent, media este la circa 80 de grame, iar pana in 2025 se va ajunge la 2 grame.

GM pretinde ca este constructorul auto cu cea mai mare experienta in materie de automobile pe hidrogen, realizand teste cumulate pe parcursul a doua milioane de kilometri, cu 100 de masini diferite.

0-100.ro a testat cel mai cunoscut automobil pe hidrogen al General Motors, denumit Opel Hydrogen4/GM Equinox.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre