Acasa BMW Cum scot bani din piatra seaca unii producatorii auto? Organizeaza cursuri de sofat pe zapada

Cum scot bani din piatra seaca unii producatorii auto? Organizeaza cursuri de sofat pe zapada

de Adrian Mitrea
BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)
BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)

Toti producatorii auto scot bani de la clienti, dupa ce le-au vandut masina, prin piese de schimb si accesorii. Unele marci, cum ar fi BMW si Porsche, practica insa si alte metode, mult mai distractive pentru cei care platesc: cursuri de sofat pe gheata si zapada, in locuri fascinante din Europa.

Toate acestea costa de la cateva zeci de euro pana la cateva mii de euro.

BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)
BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)
BMW pretinde ca este primul constructor auto care a initiat cursuri de pregatire pentru soferii care conduc automobile ale marcii, in 1977.

In iarna 2010-2011 BMW organizeaza, contra cost, cursuri de condus pe gheata si zapada in Solten, Austria, unde cei interesati pot invata arta sofatului pe suprafete cu aderenta limitata la volanul unor masini precum noul BMW X3, BMW Seria 5 si BMW M3.

De asemenea, BMW isi duce clientii cu dare de mana si la Arjeplog, la 60 de kilometri sud de Cercul Polar de Nord, unde exista un singur tip de BMW pentru teste: M3, echipat cu anvelope cu tinte metalice. La Arjeplog BMW are un centru de inginerie care se ocupa de incercarea masinilor in conditii extreme. Clientii dispusi sa plateasca pot vizita centrul, unde inginerii BMW le explica munca lor zilnica.

Porsche (sursa - Porsche)
Porsche (sursa - Porsche)
Porsche organizeaza cursurile de condus pentru debutanti (Precision) tot in Austria, iar pentru cei mai avansati si mai cu dare de mana (Performance si Master) locul ales este Centrul Tehnic Porsche din Ivalo, Pasasjarv, Finlanda.

Ambele marci isi invata fanii si clientii cum sa controleze masinile pe zapada si sa faca drift-uri (derapaje controlate).

In cazul BMW, preturile pornesc de la 65 de euro si pot ajunge la 1.590 euro: BMW Compact Training (de la 65 de euro – pentru soferii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani care vin cu masina proprie -, pana la 195 euro – pentru cei care vor sa testeze mai multe modele BMW si au peste 25 de ani), BMW Advanced Training (290 euro pentru tineri si 420 euro pentru cei de peste 25 de ani), BMW Intensive Training (doar cu BMW M3, 1.100 euro) si BMW Snow and Ice Training (cu mai multe masini, 1.590 euro).

La Porsche tarifele sunt mai mari, insa includ si cazare. Cel mai ieftin pachet (Precision) costa 2.090 euro. Clientii pot alege Austria sau Finlanda pentru a se distra timp de doua zile cu cele mai noi modele Porsche.

Urmeaza apoi pachetele Performance (4.190 euro) si Master (5.490 euro). In aceste doua cazuri sesiunile de antrenament sunt organizate la baza Porsche din Ivalo, Pasasjarvi, Finlanda.

BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)
BMW Ice Fascination Training in Arjeplog (sursa - BMW)

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre