Acasa BMW BMW X4 ar putea debuta in 2014

BMW X4 ar putea debuta in 2014

de Costea Arsene
(sursa - BMW)
(sursa - BMW)

Constructorul auto german BMW va lansa, cel mai probabil in 2014, un nou model in gama X, denumit X4, ca reactie la intentia rivalului Porsche de a scoate pe piata modelul Cajun, informeaza Automotive News Europe. BMW X4 ar urma sa concureze si cu Range Rover Evoque si Audi Q3.

BMW X4 ar putea impartasi cu modelul X3 sasiul si directia, dar va beneficia de un design mai agresiv. Aspectul exterior va fi caracterizat printr-un plafon similar cu cel al coupe-urilor, un spate mai agresiv si un haion abrupt.

„Designul nu este finalizat, dar stim directia in care ne indreptam, iar masina va surprinde cu siguranta”, a declarat o sursa din cadrul BMW pentru AutoWeek.

Aceeasi sursa a sugerat si ca proiectul are sustinerea directorului general al BMW, Norbert Reithofer, care este asteptat sa anunte introducerea acestui nou model in cadrul ceremoniei de prezentare a planurilor companiei germane de a vinde anual doua milioane de automobile, pana in anul 2020.

Aspectul exterior al lui X4 indica mai putin loc pentru cap si o reducere a capacitatii portbagajului, acesta fiind, la prima vedere, un dezavantaj fata de actualul X3, dar vanzarile inregistrate de modelul X6 i-au convins pe sefii de la BMW ca oamenii prefera adesea stilul in dauna laturii practice.

X6 s-a bucurat de un succes de aproape doua ori mai mare decat asteptau oficialii BMW, totalizand circa 100.000 de livrari de la lansare si pana in prezent.

Modelul X4 va fi, cel mai probabil, produs la fabrica BMW din Spartanburg (California, SUA), care in urma unor investitii recente si-a marit capacitatea de productie de la 160.000 la 240.000 de unitati pe an.

La fel ca si in cazul noului X3, BMW nu planuieste introducerea unei versiuni BMW X4 cu tractiune pe doua roti, asta si pentru ca prin traditie litera X vine de la tractiune integrala.

Lasa un comentariu

avatar
  Subscribe  
Notifica-ma despre