Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Toyota a lansat hibridul Auris HSD in Romania, de la 24.200 euro cu TVA

VIDEO, FOTO: Toyota a lansat hibridul Auris HSD in Romania, de la 24.200 euro cu TVA

de Adrian Mitrea

Lansare Toyota Auris HSD (sursa - 0-100.ro)

Toyota Romania a lansat al doilea hibrid al marcii pe plan local, Auris HSD (de la Hybrid Synergy Drive), ce are un pret de 24.200 euro, inclusiv TVA de 24%. Printr-un cochet eveniment de lansare organizat la The Ark, in fosta cladire a Bursei de Marfurilor, Toyota explica cum functioneaza HSD: ca o bicicleta tandem.

Auris HSD preia tehnologia modelului Prius, cel mai celebru automobil hibrid din lume. Astfel, cea mai noua masina hibrida a Toyota are sub capota un motor pe benzina, Euro 5, de 1,8 litri, care dezvolta 99 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 142 Newton-metru (Nm), iar alaturi de acest propulsor mai are unul electric care poate genera 82 CP si un cuplu de 207 Nm. Sistemul de propulsie hibrid este cuplat la o cutie de viteze cu variatie continua de tip E-CVT (automata). Puterea reala combinata a celor doua motoare este de 136 CP.

click aici pentru galeria foto

Auris HSD ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 11,4 secunde si are un consum de 3,8 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi. Emisiile de dioxid de carbon pe kilometru sunt de 89 de grame. Auris HSD genereaza si cantitati mai mici de NOx si PM decat masinile diesel apropiate ca performante.

Cel mai simplu mod de a explica cum functioneaza Auris HSD este bicicleta de tip tandem. Ea poate rula indiferent daca la pedale dau ambii biciclisti sau doar unul dintre ei. In cazul Auris HSD, masina poate rula folosind doar unul dinre cele doua propulsoare sau pe amandoua in acelasi timp (in momente de solicitare maxima, cum ar fi depasirile).

Accesand link-urile urmatoare poti descarca brosura Toyota Auris HSD, lista cu preturi si dotari sau poti vedea fotografiile oficiale.

Instrumente de bord Toyota Auris HSD (sursa - Toyota)

Lasa un comentariu