Acasa Industrie Volumul afacerilor din comertul auto a crescut in august fata de iulie, dar a scazut fata de august 2009

Volumul afacerilor din comertul auto a crescut in august fata de iulie, dar a scazut fata de august 2009

de Redactia 0-100.ro
(sursa - Audi)
(sursa - Audi)

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in august, fata de iulie, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, cu 2,6% si, respectiv, cu 0,6%, dar a scazut cu pana la 7,6% fata de aceeasi luna din 2009, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), citate de MEDIAFAX.

In acelasi timp, volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a avut in august, fata de luna precedenta, o crestere de 2% ca serie bruta, dar a scazut usor, cu 0,9%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. Fata de aceeasi luna din 2009, volumul afacerilor pentru serviciile de piata prestate populatiei a avansat cu 11,4% ca serie bruta si cu 13% ca serie ajustata.

Majorarea volumului afacerilor din comertul auto in august, fata de iulie, s-a datorat in principal cresterilor din comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+4%) si din comertul cu autovehicule (+3,1%). Scaderi s-au inregistrat in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (- 4,7%) si intretinerea si repararea autovehiculelor (-4,8%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, avansul din august 2010 fata de luna precedenta, a provenit in principal de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+3,4%) si jocurilor de noroc (+1,7%). Scaderi s-au inregistrat la alte activitati (-14,6%), activitati de spǎlare, curǎtare si vopsirea textilelor si blǎnurilor precum si la activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (-3,1% fiecare).

Fata de august 2009, s-au inregistrat scaderi in comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-28,4% ca serie bruta si -28,9% ca serie ajustata), intretinerea si repararea autovehiculelor (-30,1% ca serie bruta si -26,2% ca serie ajustata) si comertului cu autovehicule (-5,5%). Comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule a crescut cu 3,1%.

In primele opt luni ale anului, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a scazut cu 11,4%, evolutie datorata activitatilor de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,6%) si comertului cu autovehicule (-16,6%).

Ca serie ajustata, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor a coborat cu 13,1%, ca urmare a scaderilor consemnate de activitatile de intretinere si repararea autovehiculelor (-21,3%) si comertului cu autovehicule (-18,7%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, volumul cifrei de afaceri a crescut atat ca serie bruta cu 11,5%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 10,7%.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments