Acasa Skoda Skoda a scos din productie Octavia Tour, insa lanseaza Octavia Tour II

Skoda a scos din productie Octavia Tour, insa lanseaza Octavia Tour II

de Adrian Mitrea

Skoda Octavia Tour II (sursa - Skoda)

Skoda Octavia Tour a iesit din productie la sfarsitul lunii septembrie, insa constructorul auto ceh inlocuieste acest model cu unul consistent revizuit, care va purta acelasi nume, fiind de fapt prima versiune a Octavia II.

Dupa 12 ani de prezenta pe piata din Romania si 14 ani de la lansarea modelului, Skoda Octavia I, comercializata sub numele Skoda Octavia Tour din 2004 incoace, isi incheie parcursul la nivel international, devenind unul dintre cele mai bine vandut modele din istoria recenta a Skoda. In total au fost produse 1,4 milioane unitati Octavia Tour, iar in Romania au fost vandute peste 40.000 unitati.

Skoda Octavia Tour II este de fapt prima versiune Octavia II, aflata la vanzare intre 2004 si 2009, disponibila acum cu dotari si motorizari mai putine.

Octavia I a fost lansata in 1996. Octavia II a fost introdusa la sfarsitul anului 2004 si a fost disponibila la vanzare pana la sfarsitul anului 2008-inceputul lui 2009. Atunci a primit mici modificari estetice (facelift) si se gaseste sub aceasta forma la vanzare si astazi.

Pentru clientii din Uniunea Europeana (UE), noua Octavia Tour poate avea sub capota un motor de 1,4 litri pe benzina (59 kW / 80 Cai Putere) sau unul de 1,6 litri, tot pe benzina (75 kW / 102 Cai Putere), a anuntat Skoda.

Desi motorizarile diesel erau cautate pe Octavia, constructorul spune ca un propulsor turbo diesel de 2 litri de 81 kW / 110 Cai Putere va fi disponibil doar pentru clientii din afara UE.

Toate propulsoarele sunt Euro 5, iar echiparea standard include 2 airbag-uri, ABS, servodirectie, inchidere centralizata, oglinzi reglabile electric si reglaj pe inaltime pentru scaunul soferului, mentioneaza Skoda.

Porsche Romania, importatorul Skoda pe plan local, a lansat recent o campanie pentru lichidarea stocului de Octavia Tour. Noua Skoda Octavia Tour va fi disponibila la dealeri in februarie-martie 2011, potrivit dealerilor marcii.

1 comentariu

shtabu 15 octombrie 2010 - 11:51

Am o Skoda Octavia Tour 1,9 TDI (110 CP) februarie 2006. N-ash da-o pe o Skoda noua !

Reply

Lasa un comentariu