Acasa Evenimente VIDEO, FOTO: Renault Megane III R.S. A fost lansat in Romania, pe circuit

VIDEO, FOTO: Renault Megane III R.S. A fost lansat in Romania, pe circuit

de Adrian Mitrea

Edwin Keleti si Renault Megane R.S. (sursa - 0-100.ro)

Cea de-a treia generatie a compactei sportivei Renault Megane R.S. (Renault Sport) a fost lansata vineri, 24 septembrie, in Romania, pe circuit, avandu-l la volan pe pilotul Edwin Keleti.

Asa cum ii sta bine unei masini cu veleitati sportive, noul Megane R.S. a avut parte de o lansare in spirit competitional. Keteli a facut spectacol pe fiecare tur de pista, avand la fiecare doua tururi un alt coleg din presa alaturi.

click aici pentru galeria foto

Desi fiecare dintre noi, jurnalistii prezenti la eveniment, ne-am fi dorit sa fim in locul lui Keleti, oricare cred ca a recunoscut, macar in sinea sa, ca Edwin e totusi o persoana mai potrivita sa scoata untul din cel mai performant Renault de strada al momentului.

Anvelopa Renault Megane R.S. (sursa - 0-100.ro)Sfarsitul demonstratiei pe circuit a coincis cu dezintegrarea anvelopelor, dupa cateva zeci de tururi parcurse.

Ca toata lumea sa fie multumita, o competitie de karting intre ziaristi a incheiat evenimentul de lansare.

Castigatori au fost Razvan Scaesteanu de la GSP (locul III), Adrian Dragan de la AMS (locul II) si Constantin Ciobanu de la ProMotor (locul I). Ei au fost norocosii care au plecat cu niste frumoase cupe-trofeu acasa, iar restul au primit ca premiu de consolare o macheta de Megane Trophy.

Noul Megane R.S. in cifre

Masina are un pret de pornire de 23.600 euro, inclusiv TVA, iar comenzile au inceput sa fie preluate de la sfarsitul lui aprilie. Primele livrari au loc in aceasta toamna.

Megane R.S. dezvolta 250 de Cai Putere (CP) si un cuplu de 340 Newton-metru (Nm), dintr-un motor turbo pe benzina de 2 litri. Masina atinge o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora, iar la prima suta ajunge in 6,1 secunde.

Consumul de carburant declarat de producator este de 11,5 litri de benzina pentru 100 de kilometri parcursi in oras. In extraurban Megane R.S. consuma 6,7%, iar consumul mixt este de 8,4%.

Noul Megane R.S. dispune de tehnologia R.S. Dynamic Management, care permite sistemului de control al stabilitatii (ESP) sa lucreze in trei moduri diferite.

De asemenea, modelul are un sistem, denumit R.S. Monitor, care indica parametrii motorului (presiunea in turbina, temperatura uleiului), ai franelor, dar si fortele G longitudinale (la acceleratie si franare) si laterale (ia curbe). R.S. Monitor mai afiseaza si timpul obtinut pe 400 de metri cu start de pe loc (14,1 secunde potrivit Renault) si timpii scosi la acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora.

Noul Megane R.S. poate avea doua tipuri de suspensie. Prima este cea sport standard, iar optional poate fi comandata varianta Cup, care include si un diferential cu alunecare limitata. Pentru a struni eficient cei 250 CP, Renault a montat pe noul Megane R.S. frane Brembo cu patru pistoane (pe rotile din fata).

Masina este fabricata in uzina Palencia din Spania, la fel ca si Megane cu cinci usi si Sport Tourer (break).

Lasa un comentariu