Acasa Saab Saab si AAM vor produce sisteme electrice de tractiune 4X4

Saab si AAM vor produce sisteme electrice de tractiune 4X4

de Costea Arsene

Saab 9-5 (sursa - 0-100.ro)

Producatorul auto suedez Saab si American Axle Manufacturing (AAM) au anuntat vineri, 24 septembrie, formarea unei companii mixte (joint-venture), unde vor fi realizate sisteme electrice cu tractiune integrala (4X4), precum si alte echipamente electrice si hibride.

Noua companie, denumita e-AAM Driveline Systems, isi va incepe activitatea pe 1 octombrie si isi are sediul in orasul suedez de casa al Saab, Trollhattan, la 70 de kilometri nord de Goteborg, se arata intr-un comunicat al celor doua companii.

e-AAM va dezvolta un sistem electric 4X4 complet nou, ce va putea fi montat pe platformele auto existente.

Saab va deveni astfel unul dintre clienti noilor sisteme cu tractiune integrala ce vor echipa noua generatie de automobile suedeze incepand cu anul 2012.

„Pentru Saab, anuntul infaptuirii acestui parteneriat constituie un pas major catre succesul acestei noi companii. Sistemul electric cu tractiune integrala ne va asigura o pozitie fruntasa in ceea ce priveste succesul generatiei viitoare de modele Saab. Aceasta companie mixta va aduce impreuna expertiza Saab in domeniul ingineriei auto si capacitatea AAM in ceea ce priveste ingineria, productia si marketingul”, a declarat directorul general al Saab Automobile, Jan Ake Jonsson.

Co-fondatorul, presedintele si directorul general al American Axle Manufacturing Richard E. Dauch este de parere ca: „e-AAM va folosi competentele detinute de ambele companii cu scopul dezvoltarii de sisteme electrice si hibride care sa contribuie la reducerea consumului de combustibil si sa asigure totodata performante ridicate in ceea ce priveste confortul si manevrabilitatea. Noile produse ce vor fi realizate de catre e-AAM, precum si clientii noi care vor beneficia de acest joint-venture, servesc foarte bine strategia AAM de a se extinde si a-si diversifica afacerea”.

Spyker a cumparat Saab de la General Motors (GM), in februarie 2010, pentru suma de 400 milioane dolari, salvand brandul suedez de la lichidare. Spyker a anuntat planuri marete pentru noua sa achizitie. Este vorba de relansarea modelului Saab 92 din anii ’50 si semnarea unui contract cu celebrul designer Jason Castriota.

Compania americana AAM este specializata in conceperea si productia de transmisii auto, sasiuri si piese metalice destinate camioanelor, vehiculelor sport utilitare, crossover-elor si automobilelor mici.

comenteaza pe saab-romania

Lasa un comentariu