Acasa Industrie Allison Transmission va construi o fabrica de cutii de viteze automate in Ungaria

Allison Transmission va construi o fabrica de cutii de viteze automate in Ungaria

de Costea Arsene

Transmisie automata Seria 1000 (sursa - Allison Transmission)

Allison Transmission, companie americana producatoare de transmisii automate si sisteme de propulsie pentru masini hibride,  a anuntat ca va construi o fabrica in Ungaria, unde va produce cutii de viteze automate.

Noua uzina va produce transmisii automate pentru clientii europeni si internationali ai marcii si va fi amplasata in orasul Szentgotthard, situat la granita cu Austria, se arata intr-un comunicat al companiei americane.

Allison Transmission produce de 10 ani, in colaborare cu divizia Opel din Ungaria, situata in aceeasi localitate, transmisiile automate Torqmatic® si Seria 3000, folosite pe scara larga la autobuzele de oras, vehicule militare si de marfa, masini de pompieri etc.

Ca urmare a cererii in crestere, Allison si-a extins, in 2005, gama de produse fabricate in colaborare cu Opel, cu transmisia automata Seria 4000.

In luna mai din 2010, compania americana a anuntat terminarea lucrarilor la o noua facilitate de productie si birou regional in Chennai, India.

Transmisiile automate produse de Allison au cunoscut o larga intrebuintare in India, acestea fiind montate pe autobuzele ce opereaza in Delhi, Mumbai, Bangalore, Chennai, Hyderabad, Nagpur, precum si in alte orase indiene.

Fondata in anul 1915, afacerea Allison isi are sediul in Indianapolis (statul Indiana, SUA) si are 3.000 de angajati implicati in activitatile pe care compania le desfasoara in 80 de tari din lume. Allison dispune de birouri regionale in China, Olanda, Brazilia, India si Japonia.

Lasa un comentariu