Acasa Geely Geely vrea sa construiasca trei uzine Volvo in China

Geely vrea sa construiasca trei uzine Volvo in China

de Costea Arsene

Sigla Volvo (sursa - 0-100.ro)

Grupul auto chinez Zhejiang Geely Holding, care a finalizat in luna august procesul de preluare a Volvo de la Ford, ar putea construi pana la trei uzine in China pentru a produce masini marca Volvo.

Daca planurile actuale se concretizeaza, Geely ar urma sa construiasca anual 300.000 de unitati Volvo in China, a declarat purtatorul de cuvant al producatorului privat chinez, Ning Shuyong, potrivit Automotive News Europe. Acest lucru ar dubla aproape capacitatea de productie a Volvo la nivel mondial.

Printre locatiile cel mai probabil sa fie folosite pentru constructia noilor unitati de productie sunt districtul Jiading din apropiere de Shanghai, orasul Chengdu din sud-vestul Chinei si orasul Daqing din nord-estul tarii.

Planurile finale vor trebui sa fie aprobate de consiliul de administratie al Volvo si de guvernul chinez.

Acest lucru necesita timp. (…) Ar putea dura ani de zile”, a raspuns presedintele si fondatorul Geely, Li Shufu, atunci cand a fost intrebat in legatura cu calendarul constructiei noilor facilitati de productie.

Pe termen lung, Geely se confrunta cu sarcina aducerii Volvo pe profit. Compania suedeza a inregistrat in 2009 venituri de 12,4 miliarde de dolari prin vanzarea a 334.000 de masini, dar a avut pierderi inainte de plata taxelor de 653 de milioane de dolari.

Lasa un comentariu