Acasa Dacia Detourbet, Renault: Noua generatie Logan va fi mai ieftina decat actualul model

Detourbet, Renault: Noua generatie Logan va fi mai ieftina decat actualul model

de Adrian Mitrea

Caroserie Dacia Logan (sursa - Dacia)

Urmatoarea generatie a Logan, aflata deja in dezvoltare, va fi mai ieftina decat actualul model, deoarece Renault a castigat experienta vasta in fabricarea masinilor low cost, a declarat pentru 0-100.ro directorul programului Logan, Gerard Detourbet.

„De la demararea proiectului Logan, in 2004, si pana acum, am acumulat foarte multe cunostinte in materie de fabricatie a automobilelor low cost. Logan si masinile contruite pe platforma Logan (denumita tehnic B0 – n.r.) au acum acoperire globala si asta ne permite sa negociem cu multi furnizori. Astfel putem achizitiona componente la preturi foarte avantajoase si asta ne va permite ca urmatorul Logan sa fie chiar mai ieftin decat actualul”, a spus Detourbet.

Oficialul Renault nu a dorit sa precizeze cu cat va fi mai ieftin viitorul Logan.

Detorubet a adaugat ca noul Logan va fi un raspuns pentru competitia care se anunta puternica in urmatorii ani pe segmentul low cost si ca noul model va pastra atuurile actualului Logan, cum ar fi pretul competitiv, spatiul generos si intretinerea ieftina, dar va avea un design mai modern si anumite aspecte tehnice, cum ar fi zgomotul in rulare, vor fi imbunatatite.

„In toata aceasta perioada am ascultat criticile si pot spune ne aflam in faza de dezvoltare a unui produs clar superior”, a explicat oficialul Renault.

Intrebat daca la salonul auto de la Paris din Octombrie 2010 sau la cel de la Geneva din 2011 Dacia – Renault va prezenta noul Logan sau un concept care sa-l anticipeze, Detourbet a raspuns scurt: Nu.

Astfel se contureaza tot mai clar ceea ce au sugerat in repetate randuri oficialii Renault si anume ca noul Logan va aparea in 2012.

„Nu pot sa va dezvalui mai multe deoarece competitorii nostri nu stau degeaba, dar va pot asigura ca noul Logan este in lucru si ca va fi produs tot aici la uzina Dacia din Romania”, a declarat Detourbet.

Gerard Detourbet a participat miercuri, 15 septembrie, la inaugurarea Centrului Tehnic de la Titu (judetul Dambovita), alaturi de alti inalti oficiali Renault, cum ar fi Patrick Pelata (director operational) si Odile Desforges (vicepresedinte executiv si director de calitate). La eveniment a participat si presedintele Romaniei, Traian Basescu, precum si fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

Lasa un comentariu