Acasa Alfa Romeo Alfa Romeo vine cu noi motorizari si o cutie de viteze robotizata la Salonul de la Paris

Alfa Romeo vine cu noi motorizari si o cutie de viteze robotizata la Salonul de la Paris

de Costea Arsene
Alfa Romeo Giulietta (sursa - Alfa Romeo)
Alfa Romeo Giulietta (sursa - Alfa Romeo)

Alfa Romeo Giulietta, automobil ce poate fi comandat si in Romania din aceasta toamna, este ambasadorul ce anunta noi tehnologii pe Alfa, in premiera, la Salonul Auto de la Paris. Marca italiana vine cu noi motorizari diesel, o cutie de viteze robotizata si sistem Stop & Start.

Giuletta a primit o noua motorizare, turbo diesel, de 2 litri (JTDN), ce dezvolta 140 Cai Putere (CP) si un cuplu maxim de 350 Newton-metru (Nm) de la 1.750 rotatii pe minut (rpm). Aceasta motorizare poate fi asociata unei cutii de viteze robotizate (perceputa de sofer ca automata) cu dublu ambreiaj, denumita TCT. Astfel echipata, masina va necesita revizii o data la 35.000 de kilometri, se arata intr-un comunicat de presa al constructorului italian.

Noua motorizare de 2 litri si 140 CP propulseaza masina de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 9 secunde, in conditiile in care consumul mediu de motorina, la 100 de kilometri parcursi, este de 4,5 litri, iar emisiile de dioxid de carbon se opresc la 119 grame pe kilometru.

Motorul respecta normele de poluare Euro 5 si este echipat cu tehnologia Stop & Start, care contribuie si ea la reducerea noxelor eliminate in atmosfera. Aceasta opreste automat propulsorul cand masina sta pe loc, la semafor sau in aglomeratie si il reporneste cand soferul intenioneaza sa demareze (la eliberarea pedalei de frana la masinile automate).

Dezvoltata de Fiat Powertrain Technologies (FPT), noua transmisie automata, cu dublu ambreiaj uscat, include de fapt doua cutii de viteze care permit trecerea intr-o noua treapta de viteze fara ca treapta anterioara sa fie dezangajata. Acest lucru faciliteaza transmiterea continua a cuplului catre roti si pierderile de putere in timpul schimbarii treptelor sunt minime.

Alfa Romeo Giulietta a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva, in martie 2010, si este inlocuitorul automobilului Alfa Romeo 147.

Pe langa motorizarea turbo diesel de 140 CP, Giulietta mai poate fi echipata cu doua motorizari turbo pe turbo pe benzina (1.4TB de 120 CP si 1.4TB MultiAir de 170 CP) si cu doua turbo diesel (1,6 litri de 105 CP si 2 litri de 170 CP).

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notifica-ma despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments