Acasa Daimler Daimler testeaza sistemul „car2gether”, o noua forma de utilizare a masinilor

Daimler testeaza sistemul „car2gether”, o noua forma de utilizare a masinilor

de Costea Arsene
Daimler Logo
Daimler Logo

Fabricantul masinilor Mercedes-Benz si smart, grupul auto german Daimler, lanseaza in luna septembrie conceptul „car2gether”, prin care doi sau mai multi indivizi care nu se cunosc, dar care au aceeasi destinatie, isi pot planifica calatoria impreuna prin intermediul unei retele ce poate fi accesata folosind telefonul mobil sau computerul.

Sistemul este dezvoltat de Daimler impreuna cu Scientific Computers si va fi implementat pentru prima data in localitatea Ulm, incepand din 18 septembrie, urmand ca la inceputul semestrului al doilea sa fie prezentat si studentilor de la Universitatile Ulm si Neu-Ulm, potrivit unui comunicat al producatorului german.

Faza pilot este menita sa testeze diverse functii ale sistemului si sa observe obisnuintele participantilor la studiu.

Descoperirile ce vor fi facute urmeaza sa fie incorporate intr-o versiune imbunatatita a sistemului, urmand ca in ultimul trimestru din 2010 Daimler sa extinda proiectul pilot la inca un oras din Germania.

Imediat dupa inregistrarea utilizatorului pe situl car2gether, acesta poate introduce, folosind un telefon mobil sau un calculator, data la care doreste sa plece si destinatia. Aplicatia trimite apoi utilizatorului toate ofertele disponibile, pe care le calculeaza folosind un algoritm complex.

Daca un utilizator nu gaseste o masina disponibila pe ruta dorita, situl poate calcula alte rute cu aceeasi destinatie.

Utilizatorii sistemului pot, de asemenea, primi notificari pe telefonul mobil sau pe computer.

Toate ofertele de calatorie sunt diponibile pe sit, fiind actualizate la fiecare 15 secunde.

Tarifele recomandate au in vedere experienta Daimler in implementarea conceptului car2go (o varianta initiala a car2gether – n.r.), costurile fiind calculate, la minut, in functie de timpul necesar pentru a ajunge la destinatie si nu luand in calcul distanta parcursa.

Pretul recomandat este de 9,5 eurocenti pe minut. In timpul desfasurarii fazei pilot, pasagerii vor plati soferul cu bani cash, intr-o faza ulteriora urmand sa fie pusa la dispozitie o aplicatie pentru plata prin telefon sau calculator.

Situl car2gether va gazdui pe viitor inclusiv informatii despre sistemul de transport in comun.

Pentru a stimula participarea la proiectul car2gether, Daimler va dona fundatiei Burgerstiftung din Ulm 8.000 de euro (sau 20 de eurocenti pentru fiecare kilometru parcurs), in cazul in care, la sfarsitul celor 80 de zile de teste, vor fi parcursi 40.000 de kilometri prin intermediul car2gether.

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Adrian NiculescuAndrei Recent comment authors
  Subscribe  
noi vechi
Notifica-ma despre
Andrei
Cititor
Andrei

atentie, sigla din imagine apartine Jaguar, aceasta fiind marca Daimler folosita de ei pentru versiunile cu motorizari si dotari de top.

vezi aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Daimler_Motor_Compan

Adrian Niculescu
Cititor

Multumim pentru atentionare Andrei, am modificat!