Acasa Mahindra Producatorul de SUV-uri SsangYong va fi cumparat de indienii de la Mahindra

Producatorul de SUV-uri SsangYong va fi cumparat de indienii de la Mahindra

de Costea Arsene

SsangYong Rexton (sursa - SsangYong)

Compania auto indiana Mahindra a semnat o intelegere preliminara pentru preluarea constructorului auto coreean SsangYong, dupa ce Renault-Nissan s-a retras din cursa.

Presedintele Mahindra, Pawan Goenka, a anuntat oficial intelegerea preliminara semnata cu SsangYong, grupul indian urmand sa vina cu o oferta concreta de preluare a pachetului de actiuni al SsangYong in perioada urmatoare, informeaza Bloomberg.

Mahindra va ajuta constructorul coreean sa isi modernizeze linia de asamblare si sa vina pe piata cu noi produse competitive, iar expertiza SsangYong in ceea ce priveste constructia de SUV-uri ii va ajuta pe indieni sa puna bazele unui brand puternic specializat in productia vehiculelor 4X4.

SsangYong a fost evaluata la 340 de milioane de dolari, dar Mahindra planuiste sa investeasca un total de doua miliarde de dolari in urmatorii trei ani pentru dezvoltarea produselor, extinderea uzinelor si cumpararea unui pachet majoritar in cadrul SsangYong.

Producatorul coreean de SUV-uri se afla momentan sub protectia legii falimentului, in care a fost aruncat de managementul esuat al fostului proprietar, conglomeratul chinez SAIC, care preluase SsangYong in 2004.

„Unii oameni au dubii in privinta capacitatii Mahindra de a salva SsangYong dupa esecul SAIC, care este o companie mai mare decat Mahindra. (…) Pana acum insa grupul indian a aratat un interes crescut in privinta acestei afaceri”, a afirmat un analist al firmei de consultanta LIG Investment & Securities Co din Seul.

Lasa un comentariu