Acasa Audi Audi pune studentii din „Formula Student” sa realizeze concepte de masini electrice

Audi pune studentii din „Formula Student” sa realizeze concepte de masini electrice

de Costea Arsene

Audi e-tron la Salonul Auto de Detroit (sursa - Audi)

Competitia Audi de design auto, destinata studentilor, „Formula Student Germany”, si-a deschis portile joi, 5 august, la Hockenheimring, un accent deosebit fiind pus pe realizarea de concepte de masini electrice.

In acest scop, Audi organizeaza, pentru prima data in cadrul „Formula Student Germany”, ajunsa la cea de-a cincea editie, concursul „Formula Student Electric”, se arata intr-un comunicat al companiei.

Premiul cel mare va fi atribuit echipei care va produce cel mai bun concept de masina din toate punctele de vedere. Astfel, pe langa cunostintele tehnice, juriul format din experti Audi se va uita atent, atat la ideile de marketing puse in practica, dar si la modelul de business implementat.

Audi, la fel ca totii marii constructori auto, pune un accent deosebit pe mobilitatea electrica. Compania are deja un prototip 100% electric R8 e-tron si a prezentat doua concepte diferite, ambele e-tron, pentru a indica directia de dezvoltare a marcii.

In urmatoarele patru zile, 2.000 de studenti isi vor pune la incercare creativitatea pentru a castiga marele premiu si de a se face cunoscuti in lumea constructorilor de masini.

La „Formula Student Germany” participa studenti din 76 de universitati din toata lumea, care vor concura in opt discipline diferite.

Pe langa constructia propriu-zisa a unei masini de curse, cu un singur scaun, juriul va ma puncta indicatori precum planificarea financiara, strategia de vanzari si eficienta proiectului in general. Partea de design a masinilor va fi judecata de un juriu compus din experti din industriile auto, motorsport si furnizori, inclusiv din partea Audi.

In cadrul noii probe de anul acesta, „Formula Student Electric”, juriul a acceptat numai conceptele auto care pot fi transformate in masini electrice. La aceasta proba s-au inscris doar 15 echipe.

Din 2007 si pana acum Audi a angajat peste 20 de studenti care au participat la „Formula Student Germany”, si va angaja peste 500 de noi specialisti in 2010.

Lasa un comentariu