Acasa Volvo Trecerea Volvo la chinezi aduce un nou sef pentru marca suedeza, venit de la Volkswagen

Trecerea Volvo la chinezi aduce un nou sef pentru marca suedeza, venit de la Volkswagen

de Adrian Mitrea

Stefan Jacoby (sursa - germancarblog.com)

Grupul auto chinez Zhejiang Geely Holding, care a finalizat ieri (luni, 2 august) procesul de preluare a Volvo de la Ford, l-a numit la conducerea marcii suedeze pe Stefan Jacoby, venit de la conducerea operatiunilor Volkswagen din SUA, informeaza Automotive News Europe (ANE).

Jacoby, 52 de ani, va prelua functia de director general executiv (CEO) al Volvo in data de 16 august, inlocuidu-l pe actualul sef al Volvo, Stephen Odell, 55 de ani, care va ramane alaturi de grupul Ford si va prelua conducerea Ford Europa de la John Fleming.

Jacoby a inceput sa lucreze pentru Volkswagen in 1985. In perioada 1997-2001 s-a remarcat prin activitatea sa in fruntea operatiunilor Volkswagen din regiunea Asia-Pacific, insa in 2001 a plecat sa lucreze pentru Mitsubishi in Europa. In martie 2004 s-a intors la Volkswagen, devenind in acelasi an sef de vanzari la nivel mondial.

Stefan Jacoby se va alatura bordului de conducere al Volvo Cars, prezidat de presedintele Geely, Li Shufu. Hans-Olov Olsson, care a condus Volvo intre 2000 si 2005, va ocupa postul de vicepresedinte.

Pe langa acestia, in bord va mai fi si Herbert Demel, fost director general executiv (CEO) al Fiat.

Vanzarea Volvo catre Geely aduce modificari substantiale in cadrul grupului auto american Ford. Odell, care este in prezent vicepresedinte si CEO al Volvo Cars, va deveni presedinte si CEO al Ford Europa, inlocuindu-l pe John Fleming, 58 de ani. El va ramane vicepresedinte executiv in cadrul Ford si va conduce productia la nivel mondial si afacerile de munca, pozitii in care a fost avansat acum mai bine de jumatate de an. Prin aducerea lui Odell la conducerea Ford Europa, munca lui Fleming va reveni in limitele normale de dinainte de avansare.

Odell s-a alaturat Ford in 1980 ca stagiar si a preluat conducerea Volvo in 2008. Inainte de a prelua fraiele Volvo, Odell a fost seful operatiunilor Ford in Europa si vicepresedinte de marketing si vanzari in regiune pentru circa trei ani. Inainte de acest post, Odell a lucrat pentru Mazda (afiliata Ford) si a condus marketingul Jaguar (producator detinut de Ford in acel moment) in America de Nord.

Odata cu vanzarea Volvo, Ford a mai operat si alte modificari in randul conducerii de top. Vicepresedintele Ford Jim Farley va avea mai nou atributii extinse pe zonele de marketing, vanzari si service, iar Stuart Rowley, 43 de ani, in prezent director financiar (CFO) la Volvo, va trece pe acelasi post la Ford Europa, odata cu venirea lui Odell.
Eduardo Serrano, in prezent presedinte si CEO al Ford Mexic, este numit director executiv pe regiunea America Latina.

Lasa un comentariu