Acasa Curiozitati Peste 50% dintre soferii englezi isi curata masina doar o data la sase luni

Peste 50% dintre soferii englezi isi curata masina doar o data la sase luni

de Costea Arsene

(sursa - Autoquake)

Mai mult de jumatate dintre soferii din Marea Britanie isi lasa automobilul nespalat pentru o perioada de sase luni sau mai mult, cele mai neglijente fiind femeile, se arata intr-un studiu realizat de unul dintre cei mai mari retaileri auto din Regat, Autoquake.

Acelasi studiu releva ca mai mult de jumatate dintre soferite, mai precis 56% dintre acestea, isi lasa masina necuratata, fata de 44% dintre barbati.

Femeile sunt, de asemenea, mai inclinate sa plateasca pentru servicii de curatenie destinate automobilului personal: 7%, in comparatie cu 4% dintre barbati.

Sondajul, realizat pe un esantion de peste 1.000 de conducatori auto, a aratat ca 34% dintre acestia si-au curatat masina, la interior si exterior, o data la fiecare sase luni. Potrivit aceluiasi studiu, 13% dintre soferi isi spala automobilul (interior, exterior) o data pe an, in timp ce 4% au recunoscut ca nu si-au facut niciodata curat in masina.

„Sa-ti lasi masina sa se murdareasca este o idee proasta (…) Nu este vorba doar despre faptul ca arata urat: excrementele pasarilor pot afecta vopseaua masinii, in timp ce sarea aruncata pe drumuri in timpul iernii poate coroda jantele din aliaj. Acest tip de stricaciuni afecteaza valoarea masinii dumneavoastra atunci cand doriti sa o vindeti. Mai mult decat atat, daca automobilul este intr-atat de murdar incat numerele de inmatriculare nu pot fi citite, puteti avea probleme cu politia”, a explicat directorul general al Autoquake, Dermot Halpin.

Comportamentul soferilor privind curatenia masinii personale este, de asemenea, diferit in functie de regiunile din Marea Britanie in care acestia traiesc.

Astfel, aproape 71% dintre conducatorii auto din Anglia de Est nu isi curata masina nici macar o data la sase luni. In regiunea de Sud-Vest, 65% dintre soferi asteapta jumatate de an sau mai mult pentru a-si spala masina, in timp ce in Yorkshire si Humber, la aproape sase din zece conducatori auto (59%) li se intampla acelasi lucru.

Soferii din regiunea de Nord-Est a Marii Britanii isi curata automobilul cel mai des, mai mult de unul din cinci automobilisti (22%) isi ingrijesc masinile de doua ori pe luna, in timp ce irlandezii fac acelasi lucru in proportie de 21%.

In Londra, datele arata ca 17% dintre conducatorii auto isi curata automobilul o data la doua saptamani.

Lasa un comentariu