Acasa Chery Chinezii de la Chery pasesc timid pe pretentioasa piata auto romaneasca

Chinezii de la Chery pasesc timid pe pretentioasa piata auto romaneasca

de Adrian Mitrea

Chery Eastar (sursa - Chery)

New Kopel Group, prin intermediul noii sale divizii, China Car Import, a importat in Romania primele 24 de masini chinezesti Chery: M11 Sedan, M11 Hatchback si SUV-ul Chery, Tiggo, a anuntat compania.

Conform planului initial, aceste masini vor fi folosite cateva luni de Sixt, divizia de Rent a Car a grupului.

„Pe parcursul acestei perioade va fi testata durabilitatea si adaptarea acestor masini cu soselele romanesti. De asemenea, grupul va folosi aceasta perioada pentru a-si construi expertiza after sales. Astfel, atunci cand vom lansa masinile pe piata vom putea oferi publicului roman servicii la nivelul inalt pe care il merita”, a declarat directorul general al New Kopel Group, Dudy Perry, intr-un comunicat de presa.

Chery, cel mai mare producator auto independent din China, a vandut peste un milion de masini in intreaga lume in cei zece ani de existenta.

Pana in prezent, nicio marca chinezeasca nu a reusit sa se impuna pe pietele europene si nici in Romania, in pofida unor incercari din partea Great Wall (in Romania prin Alexandros Motors, parte a grupului Alexandrion) si Brilliance.

Despre Grupul New Kopel

Grupul activeaza in Romania din 2005 si ofera servicii de leasing operational si rent a car. In 2008, grupul New Kopel a lansat divizia de second hand si are posibilitatea sa ofere acum clientilor sai masini din flota proprie, cu 1 an garantie „din bara in bara”.

Incepand din februarie 2009, segmentul de vanzari de masini trece sub umbrela brandului AAA New Kopel, ca urmare a parteneriatului incheiat cu compania ceha AAA Auto, cea mai mare companie din Europa care comercializeaza masini second hand.

In vara anului 2009, grupul New Kopel a anuntat ca va importa masinile Chery in Romania. Ulterior, in 2010, Union Motors – parte a grupului New Kopel – a devenit dealer al masinilor Suzuki in Bucuresti.

Recent, grupul a anuntat preluarea dealerului IPSO (Dacia si Renault) din nordul Capitalei.

Lasa un comentariu